Georgische pianiste Nino Gvetadze in Bovendonk.
Georgische pianiste Nino Gvetadze in Bovendonk. Foto: Yvonne Egmond

Het Concertgebouw, maar dan om de hoek!

Sport en vereniging

HOEVEN - Vrijdagavond konden klassieke muziekliefhebbers weer genieten van een Kapelconcert in Bovendonk. Deze keer een solo-piano recital met de Georgische pianiste Nino Gvetadze, een geliefde gast bij het TV-programma van Paul Witteman, die een groot fan van haar is.

Ze startte haar recital met bekende werken van Robert Schumann, de Arabesque en de Kinderszenen, vervolgens het 2e Scherzo van Chopin, welke ze met enorme virtuositeit en intensiteit vertolkte. Het hoogtepunt van de avond waren toch wel de impressionistische werken van de Engelse componist Cyril Scott, Lotusland en Poems, delicaat en met gevoel voor de vele harmonische kleuren door Nino gespeeld, waarbij de ruimte van de Kapel deze muziek volledig tot haar recht deed komen.

Deze muziek is onlangs door haar op CD gezet en door recensenten lovend ontvangen, zo kreeg ze een uitzonderlijke 5-sterren beoordeling door de Volkskrant: “Hulde aan de Georgisch-Nederlandse pianist Nino Gvetadze, die deze boeiende werkjes onder het stof vandaan gehaald heeft, en ze met haar liefdevol en ingetogen spel voorziet van een fluweelzachte glans.” Nino leerde componist Cyril Scott kennen via haar voormalige leraar in Georgië, Nodar Gabunia, van wie ze als eerbetoon zijn Improvisation en Toccata speelde, en zo was het voor de luisteraars een ware verrassing deze nieuwe en zeer boeiende werken te horen.

Ook deze keer mochten we ons verheugen op veel nieuwe bezoekers. En de enthousiaste reacties liegen er niet om. Zoals een van de bezoekers zei: “Iedereen moet dit weten. Het is net het Concertgebouw, maar dan gewoon om de hoek!”

Nieuwjaarsconcert
Duo Macondo in het Protestants kerkje in Oudenbosch! Speciaal voor onze vaste bezoekers uit Oudenbosch is het nieuwjaarsconcert in Oudenbosch. Altviolist Mikhail Zemtsov en gitarist Enno Voorhorst, een duo altviool-gitaar komt niet vaak voor, maar het gaat prachtig samen. De lage klank van de altviool past precies in het klankgebied van de gitaar waardoor beide instrumenten volledig tot hun recht komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Paganini al schreef voor deze bezetting. Het programma van Duo Macondo wordt gedomineerd door Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek maar bevat ook hedendaags werk. Dit concert vindt plaats op vrijdag 17 januari om 20.15 uur in het kerkje aan de Fenkelstraat in Oudenbosch.

Wij ontmoeten u graag om samen het nieuwe jaar muzikaal in te luiden! Reis dus niet af naar het Concertgebouw, maar blijf gewoon in Halderberge, waar u gratis voor de deur kunt parkeren, geniet van de bijzonder ambiance en na afloop onder het genot van een drankje de musici ontmoet. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben bij de kapelconcerten gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. De serie klassieke kapelconcerten van Cultuur Oudenbosch wordt dit seizoen ook via de website van De Kring aangeboden aan alle liefhebbers van klassieke muziek.
Kijk voor meer informatie op www.cultuuroudenbosch.nl of op www.dekringroosendaal.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief