Hélène van Rijnbach - de Groot tijdelijk burgemeester van Halderberge

Hélène van Rijnbach - de Groot tijdelijk burgemeester van Halderberge

OUDENBOSCH - Hélène van Rijnbach - de Groot is dinsdag beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Halderberge.


De commissaris van de Koning, Wim van de Donk, is -na overleg met de fractievoorzitters van de Halderberge gemeenteraad- tot dit besluit gekomen. De benoeming is per direct ingegaan. Mevrouw Rijnbach was eerder wethouder in Driebergen-Rijsenburg, burgemeester in Rozendaal, Bunnik en tot 2017 burgemeester van Etten-Leur.

Vorige week dinsdag liet Jobke Vonk-Vedder weten per direct te stoppen als burgemeester van Halderberge. "Bijna drie jaar ben ik met hart en ziel burgemeester van deze mooie gemeente. Echter heb ik tot mijn verdriet moeten besluiten vanwege mijn gezondheid en gezin in combinatie met de hoge werkdruk het ambt als burgemeester per direct neer te leggen", aldus Vonk-Vedder.

Wethouder Thomas Melisse heeft tijdelijk de honneurs waargenomen. Met de aanstelling van Hélène van Rijnbach - de Groot is het college weer op volle sterkte, maar ondertussen wordt natuurlijk wel een zoektocht gestart naar een nieuwe burgemeester.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>