Afbeelding

Beschonken automobilist (41) die baby aanreed in Oudenbosch moet 108 dagen zitten

Door: Bregje Kop Algemeen

OUDENBOSCH - De 41-jarige man die in 2015 een verkeersongeval veroorzaakte waarbij een baby van twintig dagen oud ernstig hersenletsel opliep, krijgt 108 dagen gevangenisstraf en een rijontzegging van twee jaar. Dat heeft de rechtbank bepaald. 

De verdachte reed op 1 november 2015 met zijn auto op de Oudlandsedijk. Daar kwam hij met zijn auto op de andere weghelft terecht, omdat hij te hard reed en niet op tijd remde voor een bocht. Daarbij botste hij op een auto waarin een man samen met zijn vrouw en de 20 dagen oude baby zat. 

De rechtbank vindt dat de man met zijn rijgedrag 'levensgevaarlijke risico's heeft genomen. Uit onderzoek is ook gebleken dat de verdachte vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Daarnaast reed hij veel te hard de bocht in. De rechtbank noemt dit rijgedrag 'onvoorzichtig' en 'onachtzaam'. Daarom legt de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op, die hoger is dan geëist. De officier van justitie eiste namelijk een gevangenisstraf van 108 dagen, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Die ging uit van een 'hoge mate van onvoorzichtigheid'.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief