Sint met zijn pieten bij Lies, Rein en Roos Frijters.
Sint met zijn pieten bij Lies, Rein en Roos Frijters. Foto: Wilma van Oosterhout

Sint bij de kleine uiltjes.

Sport en vereniging

OUD GASTEL - De Sint is het land weer uit, hij is weer terug naar Spanje. En als ik zo buitenkijk, dan geef ik hem geen ongelijk. Met zijn aankomst in Apeldoorn op 16 november, het arriveren in Oud Gastel op 23 november, en alles wat hij en zijn pieten hebben gedaan in heel Nederland, denk ik dat Sint wel weer wat rust heeft verdiend.

Wat mij ieder jaar weer zeer blij verrast, is dat Sint en zijn Pieten ieder jaar toch weer tijd vinden om bij de jonge uiltjes van d'Uilenspiegels langs te gaan.Drie avonden achtereen vindt de Sint tijd om huisbezoeken te brengen. Na het verzamelen en koffie drinken bij een van de bestuursleden van d'Uilenspiegels, gaat het hele gevolg op pad om vanaf 18.00 uur per avond zo'n 8 à 9 huisbezoeken af te leggen. Overal waar de Sint op deze avonden komt, worden hij en zijn pieten hartelijk onthaald. Op veel adressen wordt al, voordat de Sint aanbelt, gezongen en zenuwachtig rond gerend. Als Sint eenmaal binnen is, en de ergste stress is verdwenen, leest Sint voor uit het grote boek, waarin de luister-, telefoon-, en WhatsApp pieten alles hebben opgeschreven wat ze weten over de kindjes. Een jaar lang, dus ook gewoon in de zomer, zijn er honderden pieten bezig om van alles over de kindjes te weten te komen. Hoe goed het gaat op school, wat voor sporten dat ze doen, welke andere hobby's ze hebben en of ze ook wel hun groentjes opeten. Als Sinterklaas na dit alles nog steeds vindt dat de kinderen een cadeautje hebben verdiend, krijgen ze dit van de pakjespiet.(Gelukkig kwamen onze pakjes niet van malle pietje). Na nog een kort afscheidsliedje gaan de Sint en zijn pieten dan snel weer door, want hij heeft het altijd razend druk. Na drie hele drukke avonden, en veel blije en vrolijke kindjes te hebben ontmoet, heeft Sinterklaas nu alweer beloofd dat als Wilma van d'Uilenspiegels volgend jaar weer alles net zo goed regelt als dit jaar, hij volgend jaar graag weer wordt uitgenodigd om langs te gaan bij de kleine uiltjes.

Mochten er mensen zijn die dit ook wel zouden willen, maar nog geen lid zijn van wijkvereniging d'Uilenspiegels, kan men zich aanmelden via wilma.uiltje@gmail.com. De Sint komt langs bij kleine uiltjes tot en met 8 jaar oud. Sinterklaas, wij wensen u, de pieten en Ozosnel een veilige terugreis en een welverdiende vakantie toe. Wij zien u graag volgend jaar weer bij ons in Oud Gastel en bij onze kleine uiltjes. Namens het bestuur willen wij u hartelijk danken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief