SC Gastel winterkampioen en nog strijdend in de bekercompetitie.

SC Gastel bekert door na overwinning op Breskens

Sport en vereniging

OUD GASTEL - In de najaarcompetitie werd J011-1 na een uitstekende overwinning bij Baronie in Breda kampioen in hun klasse. Proficiat. In de laatste officiële wedstrijd van het jaar kwam SC Gastel 1 in het bekertoernooi uit tegen het volgend jaar 100 jaar bestaande vv Breskens uit de gelijknamige plaats in Zeeuws-Vlaanderen. Geen onbekende tegenstander want nog maar twee seizoenen geleden speelden SC Gastel en Breskens in competitieverband tegen elkaar.

Zowel SC Gastel als vv Breskens snakten naar kerststollen en oliebollen. De bezoekers hadden coach Dooms als dertiende speler op het wedstrijd formulier staan. De thuisploeg heeft de luxe van een brede selectie en kon dus blessures en werkverplichtingen opvangen met spelers die niet iedere week op het wedstrijdformulier van het eerste elftal staan.
De eerste helft was het aanzien niet waard. Maar dat brachten de omstandigheden ook met zich mee. Van druilerig weer naar gestaagde regen, van nog een beetje daglicht naar de donkere dagen, het kwam het spel niet ten goede. Breskens was nog het vaakst de gevaarlijkste ploeg en keeper Coert was een aantal malen goed op zijn post. Slordigheidjes achterin bij SC Gastel werden niet afgestraft door Breskens. Toch bleef de thuisploeg redelijk eenvoudig overeind, SC Gastel was in alle linies beter dan Breskens. In de 29e minuut brak Sjoerd van den Eijnden de ban. Sjoerd ontfutselde de bal op het middenveld, week met de bal aan de voet uit naar de linkerkant van het veld en zag vervolgens geen afspeelmogelijkheid voor het doel. Sjoerd trok zelf met de bal naar binnen en schoot vanaf rand zestienmeter op het doel. Onderweg werd het schot nog licht geraakt en zeilde vervolgens in het kruis van het Breskens doel 1-0.
Trainer Johan van Batenburg wisselde zijn tactisch plan in de rust. Na de onderbreking toonde SC Gastel zich vinniger en meer gedreven om Breskens van zich af te houden. Het ontbrak SC Gastel echter aan fortuin. Robin Dieriks zag zijn inzet net naast gaan, Sjoerd zag de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in komen en Devin Krijnen miste net de kracht in zijn schot om de keeper te verschalken. SC Gastel bleef verbeten jagen op een grotere marge. De drive was uitstekend maar het geluk ontbrak. Breskens daarentegen bleef hoop houden op de gelijkmaker, de verdediging van SC Gastel moest attent blijven. Mooi om te zien dat SC Gastel op wel vijf plaatsten andere spelers had dan de gebruikelijke elf in het veld. De breedte van de selectie betaalde zich uit want de vervangers speelden allemaal stuk voor stuk een prima partij in de hoofdmacht van SC Gastel.
Winterkampioen in de competitie en nog strijdend in de bekercompetitie. SC Gastel gaat met een uitstekend gevoel de winterstop in.

Pupil van de week was Gabi Bijl van JO9-2

Volgende wedstrijd

ASWH-SC Gastel in de volgende ronde van de beker op 18 januari. De week erna op 26 januari wacht de thuiswedstrijd tegen MOC' 17, 14:30 sportpark Blankershove.