Sfeerimpressie muziekkwis.
Sfeerimpressie muziekkwis. Foto: Kakkeduten

21ste ludieke Kakkedutenmuziekkwis

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Op 4 januari 2020 hield Carnavals Vrienden de Kakkeduten voor de 21ste keer hun jaarlijkse ludieke muziekkwis. Dit evenement vindt sinds 2003 iedere eerste zaterdag na nieuwjaar plaats bij de Dutch Dance Academy te Oudenbosch.

Het is een mix van een officieuze nieuwjaarsreceptie van carnavalvierend Puitenol en zichzelf niet al te serieus nemende muziekkwis. Dit jaar namen 18 teams het tegen elkaar op in de strijd om de Kakkeduten muziekkwis wisselbeker. Zij kregen in 4 rondes en 3 tussenrondes vragen over popmuziek uit de periode 1960 t/m 2020.

In de eerste tussenronde waren bandnamen en songtitels afgebeeld in emoji’s. Hier kwamen de meeste teams wel uit. In de tweede tussenronde moesten de kwissers 20 muzikale trio’s herkennen aan de hand van een foto. Tussen de trio’s zaten moderne bands als Muse en Placebo, maar ook oudere acts als het Cocktail Trio en de Andrews Sisters. In de laatste tussenronde kregen de deelnemers 11 videoclips zonder geluid voorgeschoteld. Dit bleek toch wel moeilijk te zijn.

In de normale rondes testten de Kakkeduten onder andere de talenkennis van de mensen in de zaal door buitenlandse covers van Nederlandse nummers te draaien. Zo blijkt Never marry a railroad man van Shocking Blue in het Fins gecoverd te zijn. En Sailing Home van Piet Veerman is van origine een Joegoslavisch nummer.

Halverwege de kwis gingen de Duimelotjes, de Discojumpers en de Pappievrauwkus met zijn drieën aan de leiding met 90 punten. Aan het einde van de avond trokken de Pappievrauwkus aan het langste eind. Zij hebben de laatste zes jaar vijf keer de Kakkedutenmuziekkwis gewonnen. Volgend jaar op zaterdag 2 januari 2021 hopen de Kakkeduten voor de 22ste keer een muziekkwis te organiseren. Dat is een jubileum in de carnavalswereld.

Einduitslag: Pappievrauwkus 154 punten; Discojumpers 148 punten; Duimelotjes 142 punten; De Van Hoofjes 137 punten; Bad News 126 punten.

Eervolle vermelding 11de plaats: Frontaoltjes 2 met 103 punten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief