Alle dertig leerlingen van groep 8 van De Bukehof nemen tegelijk een nieuwjaarsduik.
Alle dertig leerlingen van groep 8 van De Bukehof nemen tegelijk een nieuwjaarsduik. Foto: Fons Pijnen

De Bukehof neemt een Nieuwjaarsduik

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - In de kersttijd mochten alle kinderen van basisschool De Bukehof uit Oudenbosch een nieuwjaarswens doen. Op speciale gele sterren kwamen al die wensen in de centrale hal te hangen.

In groep 8 was er een bijzonder verzoek. De elfjarige Fay Schrauwen stelde voor om met de hele klas van dertig kinderen in het Laco-zwembad een duik te nemen. Maandag 13 januari was het zover. Om 11.30 uur gaf teammanager Kelly van der Meeren het luide teken om allemaal tegelijk in het water te springen.

Alle groepsleerkrachten kozen uit al die wensen voor de eigen groep een wens. Zo gaat groep 7 een pyjama-dag beleven en bakt meneer Bernard een speciale taart. De juffen van de groepen 1/2 laten Brandweerman Sam tot leven komen. Juf Marian, juf Willemien en juf Lieke zorgen in 6a en 6b voor een Engelse dag en een heuse ‘Fiets onder tafel’. Juf Eva van groep 4 koos voor de Buitenspeeldag. De komende weken gaan er dus heel wat wensen in vervulling, want bij alle groepen gaat er iets in vervulling.

Groep 8 vermaakte zich prima in het Laco-zwembad. Zwemjuf/manager Kelly van der Meeren: ”Het was van onze kant heel leuk om de wens van deze kinderen uit te laten komen. Gelukkig hadden we nog een stukje tijd in ons drukke dagprogramma gevonden. Ons zwembad wordt goed bezocht. Per jaren komen hier ruim 90.000 bezoekers. Zo ontvingen we onlangs nog Het Gouden Zeepaardje. We zijn in de categorie tot 100.000 bezoekers tot het beste bad van Nederland gekozen.” Het betreft hier de organisatie ZwembadBranche Awards 2019.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief