Afbeelding
Foto: Politie.nl

Hoevense zaak op Cold Case kalender: 'Wie vermoordde Orhan Kirac?'

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

HOEVEN - Wie weet er meer over de moord op de 42-jarige Orhan Kirac? Zijn lichaam werd 23 jaar geleden aangetroffen in de berm bij een parkeerhaven aan de Goudbloemsedijk in Hoeven. Na 23 jaar weet de politie nog steeds niet wie hem om het leven bracht en daarom is deze onopgeloste zaak opgenomen in de jaarlijkse Cold Case kalender van de politie. 

De politie brengt al vier jaar op rij een zogenaamde Cold Case kalender uit die verspreid wordt onder gevangenen in de hoop dat dit waardevolle tips oplevert. De kalender bestaat uit de 52 weken van het jaar en bij iedere week wordt één onopgeloste zaak behandeld. In 2019 leverde dit ruim tweehonderd tips op die direct te linken zijn aan de Cold Case kalender. "Het totale aantal tips ligt vermoedelijk hoger, omdat veel mensen ook anoniem tippen."

Bij de Cold Case kalender van 2020 wordt ook aandacht gevraagd voor de moord op de 42-jarige Orhan Kirac. Zijn lichaam werd op dinsdag 4 maart 1997 gevonden in de berm bij een parkeerhaven aan de Goudbloemsedijk in Hoeven. Hij lag op zijn buik naast zijn felgroene Opel Kadett en had meerdere schotwonden en steekwonden. "Als de politie zijn woning aan de Antoniusstede in Roosendaal doorzoekt, blijkt die grotendeels ingericht te zijn om te gokken. Getuigen verklaren dat er bijna dagelijks in Orhans woning gegokt werd. Het zou om grote bedragen gaan", stelt de politie.

Orhan leende ook geld aan zijn klanten, meldt de politie. En ook in de avond van maandag 3 maart 1997 werd er gegokt in Orhans huis. "Orhan zegt tegen zijn medespelers dat hij na middernacht even 10 minuten weg moet. Maar hij komt nooit meer terug. Orhans familie leeft nog altijd in onzekerheid. Zij zouden graag antwoorden krijgen. Wie vermoordde Orhan en waarom?" De politie roept iedereen die meer weet over de zaak op om zich te melden. Er is een beloning van 15.000 euro beschikbaar voor de gouden tip. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief