Gemeente grijpt in op de Kuivezand in Oud Gastel
containers-iesm-pixelio-medium
containers-iesm-pixelio-medium

Gemeente grijpt in op de Kuivezand in Oud Gastel

OUD GASTEL - De eigenaar van een perceel aan de Kuivezand in Oud Gastel moet binnen nu en een half jaar ervoor zorgen dat de nissenhut en containers van zijn grond zijn verwijderd. De gemeente heeft de man na klachten van inwoners al vaker aangesproken op de illegale situatie. "Maar ondanks meerdere beloftes, staan ze er nog steeds", aldus burgemeester Heleen Van Rijnbach. "Daarom grijpen we nu in met een last onder dwangsom."


Sinds lange tijd staat er een nissenhut op het perceel aan de Kuivezand. In de loop der tijd zijn daar ook containers bij geplaatst. Het gaat echter om een illegale situatie die aan het licht kwam na klachten van omwonenden. De gemeente was hierop verplicht de zaak te onderzoeken en concludeerde dat deze objecten hier volgens het bestemmingsplan helemaal niet mogen staan.

De situatie is niet te legaliseren. "We zijn met de eigenaar in gesprek gegaan en hebben aangegeven dat de spullen weg moeten. Er volgde een belofte dat hij ervoor zou gaan zorgen, maar de eigenaar in kwestie kwam niet in actie. Dat is ook na vervolggesprekken niet gebeurd. Daarom zien we geen andere oplossing dan een lang onder dwangsom op te leggen", legt de burgemeester uit. Als de objecten binnen nu en zes maanden niet zijn verwijderd, moet de eigenaar een dwangsom van 5000 euro per object betalen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>