Rechts, Arlon Staffeleu met zijn bronzen medaille.
Rechts, Arlon Staffeleu met zijn bronzen medaille. Foto: R. Staffeleu

Arlon Staffeleu wint brons bij handboogschieten

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Zondag was de eerste van 4 seizoens-wedstrijden voor de jeugd in bij Alliance d’ Amitie te Ulvenhout. Vier leden van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch deden aan deze winterverschieting mee. In het totaal waren er uit de regiomeer dan 50 deelnemers, een erg mooie opkomst.

Bij de aspiranten tot en met 10 jaar kwam Bruce Korsmit tot de score van 103 punten in 30 tellende schoten. Hij miste daarmee net het podium...een 4e plaats. Maar zijn gedrevenheid zal hem zeker binnenkort op het podium doen belanden.

Concordia Florebith had 2 deelnemers in de klasse Aspirant 11 en 12 jaar. Yara Bedaf en Arlon Staffeleu waren erg aan elkaar gewaagd. In de voorronde van 30 schot op 18 meter stonden ze 3 ronden voor het einde nog precies gelijk. Door een eindsprint van Arlon, eindigde hij op een 3e plaats in de voorronde, Yara werd 4e met respectievelijk 202 en 192 punten.

In de kwart finale trof Arlon de nummer 6 van de voorronde, Yara de nummer 5. Arlon begon heel sterk en het was al snel 4-0, zijn tegenstander rechtte de rug en kwam terug tot 4-4. Bij Yara was het stuivertje wisselen, om en om wonnen ze hun set, tot het ook 4-4 stond. Wie de volgende set wint, is winnaar van deze finale ronde. Beide ‘Concordia Florebithers’ hielden hun zenuwen het beste in bedwang. Arlon schoot een schitterende serie van 27 punten, 10-9-8, zijn tegenstander had 16 punten. Yara bleef 1 puntje voor op haar tegenstander 14 tegen 13 punten. Beide dus door naar de halve finale. Daar trof Arlon de nummer 2 van de voorronde, die 244 punten had geschoten. Yara kreeg het nog moeilijker tegen de nummer 1, die maar liefst de score van 269 punten op het scorebord zette. Arlon kwam toch verrassend op een 4-0 voorsprong met mooie series van 27 en 24 punten. Daarna werd de spanning hem een beetje teveel en moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen. 4-6 verloren, maar zijn laatste schot zat weer wel midden in de 10.

Yara had geen kans tegen de nummer 1, 6-0...’ze schoot geen een keer buiten het geel’! Wat betekend niet buiten de 9! Maar Yara schoot dan ook deze ronde tegen de top van Nederland in deze klasse. Beide door naar de kleine finale. Arlon ging super, maar ook Yara schoot lekker. Helaas voor haar had ze telkens een paar puntjes minder dan Arlon. 6-0 en Brons voor Arlon, maar een pluim voor de vechtlust van Yara. De finale werd gewonnen door Laura Wisse, ook met 6-0. Heel de wedstrijd was ze dé nummer 1.

Niels Elst kwam uit in de klasse Cadetten 15/16 jaar. Met 222 punten werd hij 6e in de voorronde en trof in de kwartfinale de nummer 3. Al snel stond Niels 5-1 achter, na een gelijkspel in de 2e ronde.

Op karakter bracht hij het terug met hele goede series naar 5-5, op naar de shoot-off.

1 schot, ....close to centre.

Helaas kwam zijn schot iets te snel en viel zijn pijl onder in de 7.

Zijn tegenstander schoot haar pijl midden in de 10.

Zij werd uiteindelijk 2e in de wedstrijd, die gewonnen werd door Maarten Diliën van de Zwartmikkers uit Middelbeers.

Een geslaagde wedstrijd en op naar de lente!

Voor meer info: www.concordia-florebith.org.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief