Judoka's Makoto Dokokaj.
Judoka's Makoto Dokokaj. Foto: Milan Boot

Makoto's lekker bezig op Streekontmoeting

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Steeds meer judoka's van judovereniging Makoto Dokokaj uit Oud Gastel nemen tegenwoordig deel aan de Streekontmoetingen. Voor de jongere en beginnende judoka zijn deze Streekontmoetingen ideaal om het wedstrijdjudo te verkennen. Dit omdat er enkel jongere en beginnende judoka's aan mee doen, de wedstrijdtijd altijd wordt uit gejudood (en je dus niet onverhoopt klaar bent na 10 seconden) en er een zéér gemoedelijke sfeer is waar de scheidsrechter je ook nog dingen uitlegt tijdens de wedstrijd.

Ze worden georganiseerd door zeven clubs uit de regio en afgelopen zaterdag was judovereniging Hank de gastheer. Een 7-tal Makoto's gingen naar Hank om wedstrijdervaring op te doen. Sem van den Broek begon nog met een verliespartij maar wist zijn tweede en derde wedstrijd met onder andere een mooie Tani-o-toshi techniek te winnen. Siep van Bergen moest zich de eerste twee wedstrijden gewonnen geven maar in zijn derde wedstrijd lukte die O-soto-gari techniek wel en liet hij zijn tegenstander met de rug op de mat ploffen. Kai Jongeneelen pakte eerst twee keer winst door zijn tegenstander stevig in de houdgreep te nemen. De derde wedstrijd ging gelijk op maar rolde hij zelf door op zijn rug waardoor hij de winst aan zijn tegenstander over moest laten. Voor Nienke van den Broek was het afgelopen zaterdag haar állereerste toernooi. Ze begon met een hele mooie overwinning door een goed uitgevoerde O-soto-gari. De tweede wedstrijd moest ze zich gewonnen geven maar ze sloot haar eerste toernooi af met een mooie tweede overwinning. Dean van Zanten wist net als Nienke zijn eerste en derde wedstrijd te winnen maar kwam de tweede pot in een houdgreep waardoor hij deze verloor. Ook Mike de Wit moest zich één keer gewonnen geven maar wist daar ook twee overtuigende overwinningen tegenover te zetten. Niek Lazeroms was in vorm en scherp want hij wist zelfs alle drie zijn wedstrijden, door drie verschillende technieken, winnend af te sluiten.

Nu gaat het tijdens deze toernooien niet eens zo zeer om de winst maar meer om eens te kijken hoe het gaat op zo'n judotoernooi en om te kijken of het je lukt om al die technieken die je leert op de trainingen in een échte wedstrijd toe te passen. We kunnen stellen dat deze judoka's daar goed mee bezig zijn want er zaten hele mooi uitgevoerde technieken bij! Op zaterdag 9 mei is judovereniging Makoto Dokokaj zelf de gastheer van de Streekontmoeting. Hopelijk geeft deze thuiswedstrijd, in onze locatie 't Veerhuis, onze judoka's weer de kracht om met zulke mooie technieken meerdere overwinningen te behalen. Mocht je zelf ook geïnteresseerd zijn in de judosport kom dan gerust eens langs voor een proefles of kijk op onze website www.makoto-dokokaj.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief