B groep en C team Les Fleurs Nederlands Kampioen.
B groep en C team Les Fleurs Nederlands Kampioen. Foto: Amber Luijten

Les Fleurs Nederlands kampioen

Sport en vereniging

STAMPERSGAT - Om het majorette en twirl seizoen van 2019 af te sluiten zijn de meiden van Les Fleurs op zaterdag 18 en zondag 19 januari naar Almere afgereisd voor het Nederlandse Kampioenschap majorette en twirl.

Zaterdag begon de dag al vroeg voor Solistes Isa en Madelon. Isa komt uit in artistic twirl jeugd 2. Isa trad voor de laatste keer op onder de vlag van Les Fleurs en wist haar carrière af te sluiten met een gouden medaille.

Madelon Theunisse moest met haar solo 1 baton eerst een voorronde draaien. Van de 31 in haar categorie mogen de beste 10 deelnemers door naar de volgende ronde. Madelon draaide een zeer goede routine en mocht in de middag voor de tweede keer haar 1 baton uitvoeren. Ze kwam 0,05 punten tekort voor een podiumplaats.

Voor het C team met Pam, Jolien, Nowi, Romy, Sofie, Zaira, Isa en invalster Nienke was het helemaal een spannende dag. Dit najaar hun allereerste wedstrijd gehad, geplaatst voor de Brabantse kampioenschappen, en ook nog kampioen geworden, werd dit hun eerste Nederlandse Kampioenschap. Een beetje paniek in de ogen van sommige meisjes bij het zien van de grote zaal en de hoeveelheid mensen op de tribune wisten de jongste telgen van Les Fleurs zich goed staande te houden. Met meer dan 3 punten verschil lieten ze de nummer 2 ver achter zich en werden ze Nederlands Kampioen in de jeugd 1.

Voor de B groep met Maloe, Zaira, Jitske, Iris, Nienke, Birgit, Yfke, Jesseny, Iris, Isa en Esmee was het de laatste keer dat zij als groep optraden. De meiden wisten hun show weer heel goed weg te zetten en de jury ervan te overtuigen dat het goud ook dit jaar weer mee naar Stampersgat moest.

Na een hele lange, maar zeer geslaagde prijsuitreiking mochten de jongste 2 groepen weer terug naar Stampersgat.

Op zondag mocht het A team van Les Fleurs de dag openen. Amber, Madelon, Nerena, Eveline, Bibi, Debbie en Kim begonnen heel krachtig aan hun show, maar hadden veel te veel drops. Hierdoor behaalde de meiden net geen podiumplaats.

Als laatste sloot Madelon het kampioenschap namens Les Fleurs af met haar optreden in artitic twirl. Gelukkig werd voor haar het lange weekend beloond met een bronzen medaille.

Het seizoen is voor Les Fleurs weer mooi afgesloten en coaches Kitty en Lesley kijken dan ook met een goed gevoel terug op 2019 en een frisse blik naar 2020 met hopelijk net zo veel prijzen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief