Jobke Vonk-Vedder is recent vertrokken.
Jobke Vonk-Vedder is recent vertrokken. Foto: Gemeente Halderberge

Halderberge overhandigt profielschets nieuwe burgemeester aan Commissaris van de Koning

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - De profielschets voor de nieuwe burgemeester is eigenlijk niet eens zo anders als die van vier jaar geleden. Maandag kreeg de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, het document aangeboden en daarmee start de procedure. Men verwacht voor de zomer een nieuwe burgemeester te hebben. Halderberge verwacht voor de zomer van 2020 een nieuwe burgemeester te hebben.

De gemeenteraad heeft op donderdagavond 23 januari de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Maandag 27 januari werd deze aangeboden aan de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Het profiel wijkt nauwelijks af van de vorige keer dat Halderberge een burgemeester zocht in 2016.

Inspraak

Na het vertrek van burgemeester Giel Janssen kregen de inwoners van Halderberge inspraak in de profielschets en mochten middels een enquête aangeven welke eigenschappen en vaardigheden de nieuwe burgemeester moest hebben. Dat is dit keer niet het geval. Opvallend is dat de huidige profielschets niet eens zoveel afwijkt van de eerdere versie, mede omdat de situatie en de vraag niet direct veranderd is. Uit de profielschets blijkt dat Halderberge zoekt naar iemand die ruimte geeft aan discussie en de orde goed weet te bewaken. Tevens valt in de profielschets te lezen dat de nieuwe burgemeester bij moet dragen aan een goede onderlinge sfeer een aanstuurt op collegialiteit en teamgeest.

Gevoelens

"Bij Hartelijk Halderberge past een benaderbare, zichtbare en energieke burgemeester die belangstelling toont, luistert en zich weet in te leven in de gevoelens van anderen", zo omschrijft men. Wederom gaat Halderberge op zoek naar iemand met bindend vermogen, identificatie, onafhankelijkheid, stressbestendigheid, integriteit en signaalgevoeligheid. "De Halderbergse gemeenschap vraagt een verbindend burgemeester die mensen motiveert een bijdrage te leveren. Iemand die daadkrachtig is en communicatieve vaardigheden heeft. Halderberge heeft graag een ervaren burgemeester aan het roer." Ook wil men graag dat de burgemeester de termijn van zes jaar minstens vol maakt én binnen een jaar in Halderberge woont. Aan de hand van deze profielschets gaat de vertrouwenscommissie gesprekken voeren met kandidaten. Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester rond de zomer aan de slag gaan. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief