Afbeelding
Foto: Shutterstock

Pallethandel moet weg aan de Langeweg in Oudenbosch

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - Aan de Langeweg in Oudenbosch zit een pallethandel. Volgens waarnemend burgemeester Heleen Rijnbach - de Groot betreft het hier echter een illegale situatie die niet te legaliseren valt. Om die reden besluit zij, na meerdere verzoeken, een last onder dwangsom van 50.000 euro op te leggen aan zowel de eigenaar van de grond als de huurder. Deze hebben een jaar de tijd om een einde te maken aan de illegale situatie. 

"Aan de Langeweg zit een pallethandel. Hiervoor is echter geen vergunning verleend. Daarnaast is dit in strijd met het bestemmingsplan", zo weet burgemeester Rijnbach-de Groot te vertellen. Na klachten uit de omgeving was de gemeente Halderberge verplicht om handhavend op te treden. "In eerste instantie hebben we de eigenaar een aantal keer aangeschreven met de mededeling dat deze situatie zo niet kon", zegt ze desgevraagd.

Zienswijze
De eigenaar van het perceel kwam met een zienswijze waarin hij aangaf het niet eens te zijn met de visie van de gemeente Halderberge. "Wij hebben geen argumenten gekregen die iets aan de zaak veranderden en om die reden hebben wij een waarschuwing gestuurd. Dat heeft echter eveneens niet het gewenste resultaat gehad. Daarom zijn wij nu genoodzaakt deze stap te zetten", aldus de burgemeester.

Jaar

De huurder heeft nu een jaar de tijd om de pallethandel op te heffen. "Anders leggen we een dwangsom op van 50.000 euro aan de eigenaar én de huurder. Een aanzienlijk bedrag, maar hier moet een einde aan komen." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief