De Variant in actie tegen Dammend Tilburg.
De Variant in actie tegen Dammend Tilburg. Foto: Riupassa

De Variant bereikt halve finale bekertoernooi

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Afgelopen vrijdag deed een viertal van damvereniging De Variant mee aan de eerste ronde van de Brabant Cup. Het viertal, bestaande uit Daniëlla de Vos, Jan de Wolf, Mark Klaassen en Martin de Wolf, won twee van de drie wedstrijden en plaatste zich daarmee voor de halve finale. In die halve finale mag De Variant het opnemen tegen Dammend Tilburg, EAD Asten, en RDS St. Oedenrode.

De Brabant Cup is een knock-out rapidtoernooi. Er wordt gespeeld in een sneller tempo dan gebruikelijk: spelers krijgen ieder 25 minuten per partij en na elke zet 10 seconden extra bedenktijd. Zo kon Martin de Wolf in zijn partij tegen Kees van Bakel de beschikbare bedenktijd terug laten lopen tot slechts 3 seconden en met drie snelle zetten er weer een halve minuut bij krijgen. Die partij eindigde in een, mede door het speeltempo, bloedstollende remise.
Het viertal van De Variant won de eerste ronde met 5-3 van EAD Asten (die als derde eindigde, maar toch door is naar de halve finale). In de tweede ronde wisten de Oudenbossche dammers nipt van Brainsport Eindhoven te winnen (5-3). Alleen in de laatste ronde was het tweede viertal van Dammend Tilburg net een maatje te groot: De Variant verloor met 5-3. Daarmee eindigde De Variant op de tweede plaats en plaatste zich voor de halve finale.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief