Verbroederingsbal kernen Halderberge.
Verbroederingsbal kernen Halderberge. Foto: Toontje Flits

Het verbroederingsbal was een gezellig feest

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Een paar dagen na de verbroedering tussen de Halderberge carnavals verenigingen is er een evaluatie in het Vastelaovedzottelaand. Eigenlijk waren we er snel uit, het was erg gezellig deze middag, en alle aanwezigen hebben een leuke middag gehad.

Tijdens deze middag was de afwisseling tussen blaaskapellen en spelletjes met als aanvulling de DJ een goed recept voor een gezellige middag. Afgewisseld werden de prinsen van de carnavals verenigingen naar voor geroepen om drie personen te vrijwilligen voor het spel van dit jaar. De inzet is elk jaar de prestigieuze beker, de beker waar elk jaar weer stevig om gestreden wordt. Dit jaar was er voor gekozen om een samenspel tussen de drie personen te doen, samenwerken is namelijk de sleutel tot succes zijn wij van mening. Eenmaal het eerste spel klaar is er nog een finale spel, bekers stapelen met een kartonnen laag ertussen. Na veel lachen en gezelligheid werden de Peejenzaaiers uitgeroepen tot winnaar dit jaar. Een mooi toeval was dat volgend jaar het verbroederingsbal volgend jaar in hoeven wordt gehouden. Al met al was het een mooi begin van de komende drukke tijden.

Bezorgen Vastelaovedzot

Het volgende wat op de agenda staat in het Vastelaovedzottelaand is het bezorgen van de Vastelaovedzot. Deze krant wordt zaterdag 1 februari weer huis aan huis bezorgd. Ook is dan de mogelijkheid om leutartikelen en zelfs het bekende leut pakket aan te schaffen. De deadline voor het opgeven van de optocht is tevens ook 1 februari.

Alle foto's kun je bekijken op onze website: www.vazoudgastel.com of op Facebook: VAZoudgastel



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief