In de Dorstse bossen
In de Dorstse bossen

Bijna veertig mensen aan de slag in het Pagnevaartbos

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Erik en Anja Bakker gaan zich inzetten voor het Pagnevaartbos. Volgens hen is het een stukje bos wat de inwoners van de gemeente Halderberge in ere moeten houden met het oog op het welzijn van mens dier en natuur, maar ook gezien de nostalgie. Inmiddels hebben zij bijna veertig mensen bereid gevonden eens per maand samen aan de slag te gaan in het bos. Aanstaande zaterdag gaan ze voor de eerste keer op pad. Wethouder Jan Mollen neemt zijn petje af voor het initiatief.


Erik en Anja zeggen veel mensen te spreken die zich Pagnevaart herinneren als een plek waar bruidjes hun trouwreportage's lieten maken, waar vroeger geschaatst werd en heel vroeger zelfs gezwommen. "Er werd veel plezier beleeft, maar wat we zien is dat het Pagnevaartbos achteruit is gegaan. Zowel qua aandacht als op het gebied van onderhoud van het bos", aldus Erik en Anja. "Het betreurt ons enorm."

Zwerfafval

Het tweetal heeft inmiddels contact met de gemeente Halderberge om iets aan het achterstallig onderhoud van het bos te doen. Daarnaast willen zij een werkgroep opstarten. "Ons doel is om een enthousiaste werkgroep op te starten, om onderhoud te plegen aan het bos. Bijvoorbeeld wandelpaden netjes maken, het fatsoeneren van omliggende bomen, snoeiwerk en schoonhouden van het bos door zwerfafval in en rond Pagnevaart te verwijderen. "We hopen in de toekomst een stukje nostalgie terug te brengen."

Team

Anja en Erik hebben inmiddels een team van 34 mensen bij elkaar weten te krijgen die willen helpen om het Pagnevaartbos nieuw leven in te blazen door een keer per maand op zaterdag onderhoud te plegen. "Onszelf als burger van de gemeente Halderberge sterk maken voor het Pagnevaartbos. Dat is wat we willen."

Maandelijkse actie

Wethouder Jan Mollen zegt bijzonder enthousiast te zijn over het initiatief. "We hadden graag een speelbos gerealiseerd, maar nu dat wegens gebrek aan draagvlak niet doorgaat, ben ik erg blij dat deze mensen zich inzetten. Het is belangrijk dat kinderen leren spelen in de natuur en weten hoe ze ermee om moeten gaan. Door het Pagnevaartbos op deze manier aantrekkelijker te maken en kinderen te betrekken bij de maandelijkse actie, bereik je dat doel ook. Wij faciliteren de maandelijkse actie dan ook graag." 

Anja en Erik hopen op zoveel mogelijk mensen die zich aansluiten. "Ben jij iemand die van de natuur houdt, en ons daarbij wil helpen? Geef je dan op per mail: pagnevaartwerkgroep@gmail.com. Met dank namens de natuur!", luidt de oproep.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief