Afbeelding

Vastelaovedzottelaand begint steeds meer te blinken

Door: Vera de Geus

OUD GASTEL - Prins Ad en Nar Rico zijn dit weekend op pad gegaan om de eerste punten, die te verdienen waren voor de grote optocht, uit te delen. Tijdens eerdere bezoeken is er al gekeken naar de mate van zelfbouw van de wagens en aan de hand daarvan waren respectievelijk elf, zes of nul punten te behalen. De bouwers die bezocht zijn, waren allen tevreden met deze behaalde eerste punten.

"Wat we tot nu toe gezien hebben aan grote wagens, heeft de andere jaren weer overtroffen," aldus Prins Ad en Nar Rico. "De bouwers en sjouwers van het Vastelaovedzottelaand hebben heel wat uren aan de wagens gewerkt en dat is te zien." De komende tijd gaan prins en nar ook de
loopgroepen bezoeken.

Gastels Swarree
Afgelopen zaterdag werd voor de zestiende keer het Gastels Swarree gehouden. Met uiteen lopende acts was op voorhand weer een gezellige avond gegarandeerd. De aanwezigen werden onder meer, naast worst, kaas en andere lekkernijen, getrakteerd op een stukje geschiedenis van Oud Gastel dat gerelateerd is aan een van de grote wagens die op zaterdag 22 februari door de Gastelse straten zal rijden. Verder werd een act met klassieke muziek (knieballet), afgewisseld met een compilatie van verschillende muzieksoorten en bijbehorende danspasjes ten tonele gebracht. Het was weer een mooie gezellige avond die tot in de vroege uurtjes doorging.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief