Oplossing voor verkeerschaos bij basisschool Uniek

HOEVEN - De onveilige en onoverzichtelijke situatie bij basisschool Uniek is ten einde. Brabant Water voert werkzaamheden in Hoeven uit en kreeg het parkeerterrein bij Uniek aangewezen als locatie om het benodigde materiaal en voertuigen tijdelijk te stallen. Tijdens de piekmomenten zorgde dit echter voor chaos. Wethouder Jan Mollen wist samen met zijn partij Lokaal Halderberge en het college van B&W echter in no time een oplossing te vinden waardoor het parkeerterrein nu weer veilig en overzichtelijk is.


Tussen de doordeweekse piekmomenten van het halen en brengen van schoolkinderen door, staat het parkeerterrein aan 't Grot Stuk zo goed als leeg. Om die reden maakte Brabant Water van de locatie gebruik voor het opslaan van materiaal. Ouders van kinderen van BS Uniek zagen meer en meer parkeervakken volgezet worden met bestelbusjes, buizen, containers en zwaar materiaal zoals shovels. Vanwege het ontstane tekort aan parkeerruimte, konden zij hun auto's niet parkeren waardoor zij genoodzaakt waren deze buiten de vakken te parkeren. Dit zorgde voor onveilige situaties.

Leden van Lokaal Halderberge, tevens ouders van kinderen op de Hoevense school, stelden donderdagochtend vragen hierover bij hun wethouder Jan Mollen. Deze ondernam direct samen met het overige college actie. Er werden die dag nog alternatieve locaties voorgesteld. Uiteindelijk was het vervoersbedrijf-eigenaar René Broeren aan de Oude Antwerpse Postbaan die ruimte bij zijn bedrijf beschikbaar heeft gesteld om de materialen en voertuigen van Brabant water te kunnen stallen. Vrijdag rond het middaguur waren dan ook alle obstakels van het parkeerterrein verdwenen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES