Afbeelding

Toch vraag om evaluatie Airborne Festival

Door: Vera de Geus Algemeen

BOSSCHENHOOFD - Hoewel Airborne Festival zo goed als zeker niet terugkeert op de eerdere locaties in Bosschenhoofd, willen Progressief Halderberge en Lokaal Halderberge toch een evaluatie. "Nu ervaren deze inwoners dat hun ervaringen niet serieus worden genomen", zeggen de partijleden die vinden dat er hoe dan ook lering getrokken kan worden uit de gang van zaken.

Jurgen Pertijs van Lokaal Halderberge en Frits Harteveld van Progressief Halderberge zijn niet te spreken over de gang van zaken rondom het festival Airborne dat 22 juni in Bosschenhoofd werd gehouden. Volgens de politici zijn omwonenden te laat of niet op de hoogte gesteld van het feit dat er op het laatste moment een vergunning is afgegeven voor het event. Ook zouden er enorm veel klachten zijn binnen gekomen over geluidsoverlast, was er een gebrek aan verkeersregelaars en zou er voor aanvang en aan het einde van het festival een verkeerschaos zijn ontstaan. De gemeente herkende zich niet in dat beeld.

De politieke partijen hebben gevraagd om een evaluatie, maar de gemeente Halderberge liet weten dat dit niet nodig is, omdat het festival dit jaar op een andere locatie plaatsvindt. "Dat vinden we een gemiste kans, want dan nog kunnen leren van hoe het festival is verlopen ten aanzien locatie, geluid, verkeersafwikkeling, publicatiemoment van festival en communicatie als verbeterpunten. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de (direct) omwonenden de gelegenheid krijgen om ook hun verhaal te kunnen doen. Nu ervaren deze inwoners dat hun ervaringen niet serieus worden genomen en zij hun verhaal niet kwijt kunnen wat tot onbegrip en frustratie leidt", zeggen Harteveld en Pertijs die aandringen om met alle betrokkenen op korte termijn alsnog een evaluatie te houden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief