Foto:

Lotte Wilschut (19) nieuwe prinses van Peejenland

HOEVEN - Lotte Wilshut is de Peejenlandprinses van 2020. Deze knappe verschijning zal de komende dagen shinen naast Prins Tommes die haar zaterdagmiddag tijdens het Prinsessenspektakel op het Peejenplein vol trots presenteerde. Prinses Lotte droomde als klein meisje al van deze rol en is dan ook blij dat deze wens in vervulling gaat.


De 19-jarige Lotte Wilschut is zoals het een echte Peejenprinses betaamt geen onbekende in Hoeven. Ze is geboren aan de Oude Antwerpse Postbaan in Hoeven en woont nu aan de Brede Balrouw. Ze bouwt sinds vijf jaar bij BC De Flierenfluiters en werkt bij het Ministerie van Eten en Drinken in Oud Gastel waar ze sinds 2,5 jaar in de bediening werkt. Ook helpt ze een handje mee bij de Sinterklaasstichting in Hoeven en loopt ze stage op basisschool de Pontus in Etten-Leur.

Topper

Voor Prins Tommes was Lotte de eerste keuze: "Lotte was voor mij een echte ingeving. Ze kwam ineens in mij op. Ik zei thuis: 'die moet het worden'. Daarna hebben we een lijst van 111 jonge Hoevense meiden bekeken en afgewogen, maar de eerste keus bleef de beste", zegt hij lachend. "Ze zet zich keihard in voor haar bouwclub, is superleuk met kinderen, heel sociaal, een leuk koppie, volgt een opleiding tot lerares en is een echte aanpakker. Ik kende haar nog niet heel goed natuurlijk, maar ik ben er achter gekomen dat het echt een topper is. Ze is supergezellig en kan niet wachten om met ons het feestgedruis in te gaan."

Droom

Lotte zelf heeft geen moment getwijfeld op de vraag van Prins Tommes of ze dit jaar prinses wilde worden. "Op 24 november kwamen Prins Tommes en zijn vriendin Nicole geheel onverwachts langs bij mij op het werk. Nicole kwam binnen met de smoes of ik een reservering voor haar kon veranderen, omdat er bekenden uit Hoeven in het restaurant zaten. Na het veranderen van de reservering stond Nicole ineens aan de andere kant van de bar. Toen ik mezelf omdraaide vertelde ik haar dat ik haar reservering had gewijzigd en het zo tof vond dat Tom de nieuwe prins van ons mooie Peejenland was geworden. Toen ze mij dan ook vertelde dat ze daar dan ook voor kwam kon ik haar niet geloven. Meteen liep ik razend enthousiast naar de achteruitgang van het restaurant waar Prins Tommes stond te wachten met de vraag of ik zijn Peejenprinses wilde zijn. Natuurlijk zei ik meteen ja, want dit was al van jongs af aan een grote droom en met zo'n leuke prins en een spiksplinternieuw protocol kon het natuurlijk niet mooier beginnen."

Kippenvel

Prinses Lotte heeft duidelijk ook een carnavalshart. "Carnaval is voor mij de mooiste tijd van het jaar", vertelt ze enthousiast. "Carnaval brengt mensen bij elkaar, zorgt voor nieuwe vriendschappen en prachtige creaties. Iedereen in Hoeven kijkt uit naar Super Tuesday. Ik vind het dan ook enorm bijzonder. Waar zo'n klein dorpje, zo groot in kan zijn... Ik krijg nu alweer kippenvel als ik denk aan de rijen met mensen, prachtige wagens en loopgroepen die door de straten van Hoeven zullen gaan.:

Bouwen

Ze hoopt tijdens deze carnaval vooral de jonge Peejkes en Peejinnekes enthousiast te maken. "Want de jeugd heeft de toekomst. Onze bouwclub varieert van jong tot oud en het is dan ook prachtig om te zien dat de oude generatie, de jonge generatie leert lassen,vormen, plakken en schilderen."

Kinderen

Lotte neemt de rol van Peejenprinses serieus: "Toen ik als klein meisje meeliep met de kinderoptocht, keek ik ook altijd op tegen de prinses. Het is dan ook heel erg onwerkelijk en bijzonder om nu zelf in deze positie te staan. Op dit moment sta ik voor de klas in groep 8 en merk ik hoe de kinderen uitkijken naar tienerballen en enthousiast zijn over de wagen die zij maken. Ik hoop dan ook dat zij dit vast houden, over een paar jaar meebouwen aan de grootste wagens en meelopen met de mooiste optochten. Want geef nou toe, carnaval is het mooiste feest wat er is? Ik ga me dan ook meej Jil mijn hart inzetten als prinses voor het Doevese carnaval!" 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES