Afbeelding
Foto: Conny van Caam

Meekrapdurp maakt er ook zonder optocht een feestje van

Door: Vera de Geus Cultuur

MEEKRAPDURP - In Meekrapdurp was het dit weekend 'Un Poppekast'. Geen stralend weer in Stampersgat en zelfs een afgelaste optocht, maar wél volop sfeer. De Meekrapdurpers hoefden zich in het carnavalsweekend dan ook niet te vervelen.

Carnaval 2020 begon met de Sleuteloverdracht op het gemeentehuis in Oudenbosch. De lokale prinsen kregen hiermee de regie over hun dorp. De nieuwe gezamenlijke vlag benadrukt nog eens extra de saamhorigheid die tijdens Carnaval in de verschillenden kernen én onderling heerst.

Jeugdprotocol

Natuurlijk werd in Meekrapdurp ook het nieuwe gekozen jeugdprotocol geïnstalleerd. Prinses Charlotte, Nar Isabelle en Pliessie Froukje vormden een schitterend protocol en namen hun rollen uiterst serieus. Ze mochten direct genieten van de schitterende creaties van hun schoolgenoten, want de kinderoptocht stond voor de deur. De kinderen hadden duidelijk hun best gedaan en hielden de eer van het dorp hoog.

Festival

Helaas was dat dit jaar direct de laatste optocht van 2020 die door het dorp trok, want de optocht van zondagmiddag kon vanwege het slechte weer niet doorgaan. Het risico op incidenten tijdens de optocht was te groot en daarom besloot Carnavalsvereniging De Meekrap dat de optocht niet plaats kon vinden. Desondanks was het zondag nog lang gezellig in het dorp dankzij de vierde editie van het Carnavalfestival in en rondom Unieke Werken. Niet de minsten betraden het podium; Johnny Purple, Verrekes Blaauw en Kies je Kraker-deelnemer Trio Zandvrees. Daarmee kan Meekrapdurp ondanks het niet doorgaan van de grote optocht toch terugkijken op een mooie carnaval 2020.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief