Wethouder Jan Mollen kwam langs om het echtpaar te feliciteren en verraste ze met mooie woorden en de originele huwelijksakte uit 1955.
Wethouder Jan Mollen kwam langs om het echtpaar te feliciteren en verraste ze met mooie woorden en de originele huwelijksakte uit 1955. Foto: Conny van Caam

Cees en Koosje Mulders vieren briljanten huwelijk

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH – Op 22 februari 2020 was het 65 jaar geleden dat Cees Mulders (89) en Koosje de Kroon (87) elkaar het jawoord gaven. Op deze feestelijke dag kwam wethouder Jan Mollen langs om het echtpaar te feliciteren en verraste ze met mooie woorden en de originele huwelijksakte uit 1955. Cees en Koosje kijken terug op een liefdevol huwelijk met als gedeelde hobby de paardensport.

Cees groeide op als tweede zoon van molenaar Rinus Mulders en Adriana Ooyen. Het gezin bestond uit negen jongens en een meisje. Het weekend stond bij Cees in het teken van de paardensport waar hij met de hengst Weco springwedstrijden reed. Tijdens deze wedstrijden leerde hij Koosje kennen.

Gezin
Koosje is de oudste dochter van melkboer Jef de Kroon en Marie Segeren. Drie zussen en twee broers maakten het gezin compleet. De paardensport is voor beide altijd een prachtige hobby gebleven. Vele tientallen jaren bezochten zij wedstrijden door het hele land. Ook was Cees lange tijd actief als jurylid.

Oudenbossche familie
Na het huwelijk zijn Cees en Koosje gaan wonen aan de Vader Vicentiusstraat in Oudenbosch. Hier werden hun drie zoons geboren: Rene, Joop en Ad. De familie is daarna uitgebreid met vier kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Met trots vertelt Cees nog altijd over het familiebedrijf, wat al ruim 90 jaar bestaat. Inmiddels is de vierde generatie, bestaande uit kleinzoons Ruud en Kasper, werkzaam in het bedrijf. Na verschillende omzwervingen binnen Oudenbosch wonen Cees en Koosje nu met veel plezier 'In den Boomgaert' in Oudenbosch.

Muziek en vriendschap
Naast de paardensport hebben Cees en Koosje altijd genoten van muziek. Koosje is 25 jaar lid geweest van het koor in Standdaarbuiten terwijl Cees graag accordeon en later orgel speelde. Ook hebben zij vele jaren met veel plezier hun vrije tijd doorgebracht op het vakantieverblijf in de Veluwe. Met de familie Lips uit Made ontstond een hechte vriendschap die 60 jaar stand heeft gehouden. Elke week werd er gezellig gekaart en over de paardensport gepraat.

Samen genieten
Cees en Koosje kijken terug op een huwelijk met veel mooie momenten. Ze genieten in goede gezondheid van hun oude dag en trekken er nog regelmatig met de auto op uit. Zij hebben hun jubileum feestelijk gevierd samen met familie, vrienden en kennissen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief