De kinderen die deelnamen aan het Crea-atelier en hun ouders.
De kinderen die deelnamen aan het Crea-atelier en hun ouders. Foto: L. Overwijk

Eerste Crea-atelier voor kleuters een feit

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Afgelopen vrijdag, 28 februari, was het zover. In de bibliotheek te Oudenbosch, vond het eerste crea-atelier plaats. Een creatief evenement voor kleuters. Er werd gestart met een prentenboek met als thema: carnaval.

Natuurlijk werd er bij de kinderen geïnformeerd naar hoe zij verkleed geweest waren tijdens carnaval. Of zij ook een optocht hadden gezien etc... Zo werd er stiekem ook een beetje gewerkt aan de woordenschat.

Vervolgens werd er creatief verder gewerkt aan een lange tafel. De kinderen konden lekker blijven staan maar mochten ook gaan zitten. Ze tekenden over carnaval en er werd gewerkt met wasco en pastelkrijt. Sommige kinderen vonden dat nog bijzonder voelen (senso-motoriek) en pakten liever een potlood of stift.

Er werd met 2 handen tegelijk gewerkt. Er was ook een pauze momentje, waarbij de kinderen iets te drinken kregen. Ondertussen kwamen de kinderen langzaam wat losser en werd er lekker gekletst. Bij het ene kind bleven de ouders erbij, bij het andere zaten de ouders/grootouders elders in de bibliotheek te genieten van een 'rust' leesmomentje.

Er werd een muziekinstrument gemaakt... Een zogenaamd 'schud-ei' Daarbij werd macaroni gebruikt maar de kinderen mochten dat er zélf in doen. Er werd verteld dat dit ook een goede fijn-motorische oefening was. De kinderen mochten na afloop een enquête invullen en daarin gaven ze (samen met de ouders) aan dat ze het érg leuk vonden. Het crea-atelier is binnenkort terug te vinden in de Sjors-Creatief van de gemeente Halderberge!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief