Tim Helmons met zijn bronzen medaille.
Tim Helmons met zijn bronzen medaille.

Brons voor Tim in Neerpelt

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Zondag 1 maart deed Tim Helmons uit Oud Gastel mee aan het Internationale Zipangu Pro Toernooi in Neerpelt. Aan dit toernooi doen karateka’s uit België, Nederland en Luxemburg mee.

Het toernooi startte met een mooie presentatie van alle deelnemers, die op een stampende beat het wedstrijdterrein op kwamen lopen. Daarna volgde een gezamenlijke openingsgroet.

Tim zat in een poule met sterke deelnemers. In Neerpelt werken ze met een -57 kg en een +57kg categorie. Aangezien Tim net 57 kg weegt, stond hij in de + categorie. Hierin zaten ook karateka’s die normaal gesproken in de +70kg categorie uitkomen. Zware tegenstanders dus.

Tijdens de wedstrijden liet hij heel mooi en sterk karate zien. Één wedstrijd werd zelfs gewonnen met 10-2. Tim deelde een paar mooie Ura-Mawashi-Geri’s (achterwaartse ronddraaiende trap tegen het hoofd) uit, waardoor de wedstrijd werd gewonnen voordat de tijd voorbij was.

Helaas was een tegenstander uit de +70kg categorie net iets te sterk, waardoor Tim op een mooie derde plaats eindigde.

Er was nog meer goed nieuws voor Tim. Nadat hij vorig jaar werd geselecteerd voor de Nationale Jeugd Selectie van de KBN, is hij vanaf vorige week in de A-Selectie geplaatst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief