Foto:

Halderbergse voetbalclubs vrezen voor niet uitspelen van de competitie

HALDERBERGE - Halderberge heeft een rijk verenigingsleven. Ook de lokale voetbalclubs hebben fanatieke leden die doorgaans meer dan eens sportief bezig willen zijn én de gezelligheid van de club opzoeken. Tot minstens 6 april blijven de sportvelden leeg, zijn de wedstrijden afgelast en blijven de kantines leeg. 


Bij VV Devo is het stil en uitgestorven. "Ons sportpark is volledig gesloten voor trainingen/ wedstrijden en activiteiten zijn ook afgelast totdat we weer open mogen gaan", zo vertelt secretaris Michael Koevoets desgevraagd.  "We hebben als vereniging hier alle begrip voor. We vragen dan iedereen ook aan deze regel te houden en niet aanwezig te zijn op ons sportpark."

Plaatsje geven

Dat is ook het geval bij SC Gastel. "We volgen de richtlijnen van de KNVB, dat betekend dat het Sportpark op slot is en er geen activiteiten georganiseerd mogen worden", zo zegt het bestuur. "De weekenden zijn dus inderdaad echt helemaal sportloos." Het bestuur geeft aan dat er momenteel niets online wordt georganiseerd. "De bevolking is druk doende met de leefwijze van nu een plaatsje te geven. Mensen geven hun eigen invulling aan deze tijden. Wanneer de periode langer gaat duren dat we niet kunnen voetballen, kunnen we er over nadenken om iets online te organiseren."

Crisis

"Wat het betekent voor ons als vereniging is nog niet te overzien", zo laat SC Gastel weten. "We hebben wel vermoedens, zoals het niet uit kunnen spelen van de competities. Maar ook dit is aan de KNVB en ook daarin zullen we de richtlijnen volgen. Het moge duidelijk zijn dat we het natuurlijk gigantisch vervelend vinden dat al onze leden, ruim 600, nu niet kunnen sporten. Als grootste vereniging van Halderberge hopen we dat alles snel achter de rug is. We hebben dit met zijn allen nog nooit meegemaakt. Voetbal is nu bijzaak. Laten we als volk eerst eens uit deze crisis komen. Wat zal voetballen dan weer lekker voelen, maar wanneer dat weer zal zijn weet op dit moment nog niemand. "

KNVB

Dat zegt ook Koevoets van VV Devo: "We zijn wel erg benieuwd hoe de KNVB straks de wedstrijden opnieuw in gaat plannen. Dit betekent dat we waarschijnlijk ook ons toernooien niet door kunnen laten gaan zoals het Mini Voetbal Toernooi op 21 mei en het Hans Broos Jeugdtoernooi op 6 Juni. Mocht de KNVB de competitie willen uitspelen."

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES