Honderden kapsalons sluiten per direct de deuren

OUDENBOSCH - Kapsalons die aangesloten zijn bij Kappersunited, een initiatief van een aantal grote Nederlandse kappersbedrijven, hebben maandag om 13.00 uur hun deuren gesloten. De sluiting geldt tot nader order. 


Ondanks de richtlijnen van het RIVM, dat kapsalons open kunnen blijven, vindt Kappers United het van algemeen belang om haar maatschappelijke bijdrage te leveren in de strijd tegen het coronavirus.

Tot Kappersunited behoren ketens als Cosmo Hairstyling, BrainWash, Team Kappers en Kinki Kappers, samen goed voor zo'n 600 vestigingen in Nederland.

Het RIVM stelde vorige week nog dat kapsalons open konden blijven, maar Kappers United neemt nu zelf maatregelen en heeft maandagmiddag haar zaken gesloten. Met name de richtlijn om anderhalve meter afstand van elkaar te houden is daarbij doorslaggevend geweest, omdat die voor kappers nauwelijks na te streven is.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>