In mei 2018 werd de samenwerkingsovereenkomst tussen De Kringloper en Werk Voorop getekend.
In mei 2018 werd de samenwerkingsovereenkomst tussen De Kringloper en Werk Voorop getekend. (Foto: Peter Braakmann)

Melisse: 'Werk Voorop komt niet op straat te staan'

OUDENBOSCH - Werk Voorop komt niet op straat te staan. Dat zegt wethouder Thomas Melisse. Hiermee reageert hij op de zorgen van Progressief Halderberge. Volgens de partij zou Werk Voorop het terrein voor 1 mei moeten verlaten terwijl er nog niet eens een andere locatie is. "Dit klopt echter niet", zo stelt Melisse gerust. "Het is zelfs zo dat we met de Kringloper, het overkoepelend orgaan van WerkVoorop, al op twee alternatieve plekken zijn geweest. Er is reeds een keuze gemaakt en het plan wordt nu nader uitgewerkt."


"Ons is ter ore gekomen dat de gebruikers van de locatie voormalig VES terrein een aanzegging hebben ontvangen dat de gebouwen op het betreffende terrein per 1 mei leeg moeten zijn. Waar wij grote zorgen over hebben is over de termijn van vertrek en het tot op heden ontbreken van een nieuwe locatie. Hoewel wij hebben begrepen dat er wel gesprekken gaande zijn met de wethouder en ambtenaren hierover is er nog steeds niets definitief. Weliswaar zijn er wel alternatieve locaties aangedragen, maar deze bestonden vooral uit winkelpanden die veel te klein zijn om op één locatie werk voorop voort te kunnen zetten", aldus Frits Harteveld die aangeeft dat men zich grote zorgen maakt over het voortbestaan van het project bij het spreiden over twee of meer locaties.

Melisse zegt de partij echter gerust te kunnen stellen. "We hebben inderdaad een aantal locaties bezocht samen met de Kringloper. Een locatie is door hen uitgekozen en wat dan plan betreft worden nu de puntjes op de i gezet", zegt hij. De fietsenherstelplaats gaat naar de nieuwe milieustraat op Borchwerf. Wel geeft Melisse aan dat het college wil bekijken hoe de gerepareerde fietsen in Oudenbosch aangeboden kunnen blijven worden aan de minima. "Dat is immers een erg gewaardeerde voorziening", zo besluit de wethouder. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES