Betalingsachterstand? Gemeente Halderberge biedt hulp

HALDERBERGE - De gemeente Halderberge is afgelopen week officieel gestart met het project 'Vroeg Eropaf'. Met dit project wil de gemeente betalingsachterstanden eerder signaleren, zodat er sneller hulp geboden kan worden.


In Nederland heeft immers 1 op de 5 huishoudens moeite om iedere maand hun rekeningen te betalen, snelle hulp kan dan ook veel ellende en maatschappelijke kosten voorkomen. "Vroegsignalering is dé manier om gericht en op tijd in actie te komen bij schuldenproblematiek", stelt de gemeente. Maar, hoe gaat dat dan in z'n werk? "Wanneer een inwoner in één van de gemeenten problemen heeft met het betalen van de maandelijkse rekeningen voor huur, energie, water en/of zorgverzekering, gaan de uitvoerders van Vroeg Eropaf aan de slag." De inwoner wordt actief benaderd door een hulpverlener van de gemeente, Surplus of WijZijn Traverse. Samen wordt besproken wat er nodig is om de betalingsproblemen zo snel mogelijk aan te pakken en de financiële positie te verbeteren. "Soms kan er in termijnen worden betaald. In andere gevallen kan iemand aanspraak maken op subsidies of regelingen. En soms is er andere hulp nodig." Het is voor het eerst dat zoveel partners samenwerken om huishoudens met betalingsachterstanden vroeg in beeld te krijgen en te helpen.

De gemeente Halderberge werkt hierbij namelijk samen met de gemeenten Etten-Leur, Roosendaal, Moerdijk, Rucphen en Zundert. Maar, ook zij doen dit niet alleen, ook andere partners zoals woningcorporaties, energiebedrijven, zorgverzekeraars en Brabant Water zijn betrokken. "Gezamenlijk slaan we de handen ineen om mensen met beginnende betalingsachterstanden weer financieel 'op de rit' te krijgen." De gemeente Halderberge wil met deze aanpak jaarlijks zo'n 192 huishoudens extra bereiken. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>