Geen boete en geen hoger beroep, schuur aan Halderbergselaan voortaan gebruikt als schuur

HOEVEN - De schuur aan de Halderbergselaan 27 in Hoeven wordt voortaan weer gewoon gebruikt als schuur. Dat laat de gemeente weten na vragen van Gert Logt over de huidige situatie. Er zijn illegaal woonvoorzieningen zoals een keuken, douche, toilet en inboedel in de schuur geplaatst en dat is tegen de regels. De bewoners waren het daar echter niet mee eens en na een lange procedure gingen zij in hoger beroep. Na een goed gesprek met de gemeente hebben zij dit hoger beroep ingetrokken, zo laat B&W weten.  Zij hebben inmiddels toegezegd de schuur weer in te richten als schuur en het ook als zodanig te gebruiken. 


 De VDG-fractie stelde vragen aan het college over de handhavingszaak aan de Halderbergselaan 27 in Hoeven. Logt wilde weten wat de stand van zaken is en of er dwangsommen zijn geïnd. 

De gemeente laat weten dat eind februari 2019 het college de eigenaar van het perceel opdracht heeft gegeven de keuken, douche, toilet en de inboedel die in de schuur waren geplaatst te verwijderen, omdat dit een illegale situatie betrof. De schuur mag niet als gastenverblijf ingericht of gebruikt worden. Dit bevestigden de bezwaarschriftencommissie en de Bredase bestuursrechter na bezwaar van de eigenaar.

De eigenaar had daarom alle voorzieningen moeten verwijderen, maar heeft deze alleen onklaar gemaakt. Dat was voor de gemeente niet voldoende. De bewoner ging echter in hoger beroep. "We hebben inmiddels een constructief gesprek gehad met de bewoners. Zij hebben verklaard het hoger beroep tegen de uitspraak van de Bredase bestuursrechter in te trekken en het object in het vervolg uitsluitend nog als schuur te zullen gebruiken." Om verdere kapitaalvernietiging te voorkomen laat het college het hierbij en heeft ze het dossier gesloten. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>