De oproep bleef niet onopgemerkt want binnen een dag had de groep al meer dan 100 leden.
De oproep bleef niet onopgemerkt want binnen een dag had de groep al meer dan 100 leden. (Foto: )

Heel Halderberge Helpt blijkt groot succes

HALDERBERGE - De inwoners van de vijf dorpen van Halderbergen laten elkaar niet in de kou staan. Ook niet tijdens de Corona-crisis blijkt maar weer. Er worden mooie initiatieven opgezet. Om het aanbod en de vraag op elkaar af te stemmen heeft Surplus Halderberge het initiatief genomen om een Facebookpagina op te richten: Heel Halderberge Helpt.


"Zijn er mensen die hulp nodig hebben? Of zijn er in de omgeving mensen die hulp nodig hebben? Bij hulp kun je denken aan het doen van boodschappen, elkaars kinderen opvangen, maar ook een luisterend oor voor elkaar zijn. Alle hulp is welkom! Wie wil er meehelpen? Wie heeft er tips? Laat een bericht achter op deze pagina. Denk hierbij aan oppashulp, boodschappenhulp en bijvoorbeeld vervoershulp. Samen kom je verder!", zo luidde de oproep.

Kaartjes

De oproep bleef niet onopgemerkt want binnen een dag had de groep al meer dan 100 leden. Er kwamen hartverwarmende reacties binnen van inwoners op welke dagdelen zij bij konden springen. Om met name de ouderen te bereiken die hulp nodig hebben en geen Facebook hebben, zijn er 2000 kaartjes gedrukt en verspreid. "Omdat het momenteel voor een heleboel mensen een moeilijke tijd is willen we bij de kwetsbare doelgroepen in Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd, Oud Gastel en Stampersgat kaartjes gaan bezorgen. Een kaartje waarop we aangeven dat we er zijn en hoe we bereikbaar zijn", zegt Surplus. "Om deze kaartjes bij zoveel mogelijk kwetsbare mensen krijgen is nog een hele klus en daarom zijn wij op zoek naar mensen die ons kunnen helpen met het rondbrengen/verspreiden. Of misschien zijn er mensen die tips hebben over inwoners die niet vergeten moeten worden?" Binnen de kortste keren waren er al 1000 kaartjes verspreid in Halderberge en om die reden zijn er weer 1000 kaartjes gedrukt.

Boeken voor minima

Ook worden er nog meer mooie dingen op de pagina gedeeld. " Wij hebben onze boekenkast opgeruimd en hebben veel boeken staan. Geen oude troep maar goede en leuke boeken . Omdat er nu veel kids en ouders thuis zitten willen wij graag aanbieden dat minima een pakketje boeken op kunnen komen halen bij ons in Bosschenhoofd. Zodat de moeders maar ook de kids wat te doen hebben."

Oplossen

Mooi is dat ook ouderen al met hulpvragen komen én dat deze hulp krijgen. " Omdat we graag kleine successen vieren en delen, willen we jullie vertellen dat de eerste hulpvraag is opgepakt en opgelost. Want, hoe vervelend is het om deze tijd van minimaal contact, zonder telefoon te zitten. Een oudere dame had problemen met haar mobiele telefoon en kon dus niet meer bellen. Via Progressief Halderberge werd er snel een whizzkid gevonden, die deze dame heeft geholpen en weer in staat heeft gesteld om via de telefoon contact te houden met haar omgeving! Uiteraard wordt er gewerkt via de RIVM richtlijnen en wordt er gepaste afstand gehouden!", vertelt men op de Facebookpagina.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>