In totaal 12 corona-besmettingen in Halderberge

HALDERBERGE - Er zijn twaalf inwoners van Halderberge besmet met het corona-virus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Het gaat om mensen die daadwerkelijk getest zijn. Het daadwerkelijke aantal kán daarom hoger liggen. Desalniettemin zijn er in Halderberge relatief weinig corona-patiënten.


Het RIVM houdt per gemeente bij hoeveel inwoners er besmet zijn met het corona-virus. Op zondagochtend 29 maart stond het aantal positief geteste patiënten in Halderberge op twaalf. Het RIVM rekent in een schaal van 100.000 inwoners. Dat betekent dat als er in Halderberge 100.000 inwoners zouden wonen, dit aantal op bijna 40 besmettingen zou komen. Ter vergelijking; in Alphen-Chaam zouden dit er 205 zijn. 

De eerste corona-besmetting in Halderberge werd 14 maart bekend. Dat was twee weken na de eerste besmetting in Nederland. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>