Wethouder Melisse benadrukt dat ook de leegstaande panden speciale aandacht krijgen.
Wethouder Melisse benadrukt dat ook de leegstaande panden speciale aandacht krijgen. (Foto: Gemeente Halderberge )

Halderberge gaat voor 400 extra banen op bedrijventerreinen

HALDERBERGE - Wethouder Thomas Melisse: binnen nu en een paar jaar moeten de industrieterreinen van Halderberge er piekfijn bijliggen. De gemeente Halderberge wil al deze gebieden optimaliseren, zodat ook de werkgelegenheid toeneemt. Van leegstaande panden tot losliggende straatstenen en van goede verlichting en het nodige aantrekkelijke groen. Naar alles wordt gekeken.


Volgens wethouder Thomas Melisse moet de rol van de industrieterreinen in Halderberge zeer zeker niet onderschat worden. "De achter industrieterreinen die we binnen onze gemeente hebben, zijn goed voor maar liefst 5600 banen. Dat is 49 procent van de werkgelegenheid", zo onderstreept hij. Melisse geeft aan dat Halderberge grote ambities heeft. "Binnen vijf jaar willen we het aantal banen hier opschroeven naar 6000. Daarvoor hebben we vitale terreinen nodig en daarom hebben we extra geld gevraagd aan de gemeenteraad."

Verlichting

Het plan is duidelijk: de bedrijventerreinen moeten modern, aantrekkelijk en veilig zijn. "We gaan organiseren dat alle acht de bedrijventerreinen er piekfijn bij komen te liggen. De wegen, het groen en de verlichting moet overal in orde zijn. Dat willen we binnen drie jaar bereiken. Dan moet het overal echt ruim voldoende zijn.

Entreeborden

Melisse geeft aan dat de gemeente nauw in contact wil blijven met de ondernemers op de terreinen. "Natuurlijk doen we een jaarlijkse schouw, maar het is ook niet ondenkbaar dat we een stratenmaker ter beschikking stellen die meteen in actie kan komen als er iets met de weg is." Verder wil de gemeente zorgen dat op entreeborden duidelijk staat welk bedrijf waar is te vinden. Deze staan nog nog op alle locaties namelijk. Ook het vrachtwagenparkeren heeft de aandacht in het allesomvattende plan. Tevens wil men een betere aansluiting met het openbaar vervoer.

Leegstaande panden

Wethouder Melisse benadrukt dat ook de leegstaande panden speciale aandacht krijgen. "Maar voorkomen is beter dan genezen, maar als er een pand leeg staat, willen we in nauw contact staan met de eigenaar. Verder vinden we het belangrijk dat juist daar toezicht is om vandalisme en dergelijke te voorkomen."De uitstraling van de bedrijventerreinen vindt Melisse ook van groot belang. "Sommige locaties zijn grijs en grauw. Op een regenachtige dag ziet het er simpelweg treurig uit. Dat is helemaal niet nodig. Daarom gaan we stevig vergroenen", zegt hij.

Positief

De gemeente heeft inmiddels met ongeveer 65 ondernemers aan tafel gezeten en de eerste reacties op de grote plannen zijn positief. "We hebben na overleg nog wel links en rechts geschaafd, want deze ondernemers zijn er dagelijks en weten beter wat er in de praktijk nodig is en wat eventuele aandachtspunten zijn."

Budget

Het college vraagt de raad nu om extra budget. "We kunnen veel met het bestaande budget, maar willen we het echt optimaliseren, dan hebben we een half miljoen euro extra nodig", legt Melisse uit. Naar verwachting zal de raad hier half april een knoop over door hakken. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>