Gastelse juf houdt volwassenen en kinderen aan het lezen

OUD GASTEL - De bibliotheek is vanwege de corona-crisis gesloten, maar als schooljuf weet Lidy Huijps uit Oud Gastel als geen ander hoe belangrijk lezen en puzzelen is. Daarom besloot ze een heuse mini-bibliotheek in haar voortuin te beginnen. 


De coronacrisis heeft een grote impact op het dagelijks leven van iedereen. Toch zijn er hartverwarmende initiatieven, groot en klein. Eentje daarvan is het idee van Lidy. "De bibliotheek heeft haar deuren gesloten. Begrijpelijk, maar heel veel mensen vinden dit erg jammer. Volwassenen en kinderen. Zeker in deze tijd vinden velen het ontspannend om lekker te lezen of te puzzelen. Dan is het jammer dat je niet even om een boek of puzzel kan gaan. Natuurlijk kun je boeken kopen, maar lenen is natuurlijk veel fijner", zo zegt de Gastelse Lidy.

Stapels puzzels

Ze kwam daarom op het idee om tijdelijk een eigen minibieb te beginnen in haar eigen voortuin. Even simpel als doeltreffend. "Ik heb een boekenkastje in de voortuin gezet', zo vertelt ze. "Ik heb zelf heel veel boeken voor zowel volwassenen als kinderen. Ook heb ik stapels puzzels", vertelt ze enthousiast. Lidy heeft ze allemaal verzameld en netje op categorie uitgestald in de boekenkast. "Bij mooi weer staat hij op het paadje voor mijn voordeur. We hebben wat dat betreft geluk met het weer! Het heeft pas één midddagje geregend en verder kon de kast altijd naar buiten. Bij regen kunnen mensen dus even geen spulletjes lenen", legt ze uit.

Mooi weer

De regels zijn simpen en maken het erg laagdrempelig om boeken en puzzels van Lidy en haar gezin te lenen. "Mijn dochter heeft een mooi bord gemaakt met daarop uitgelegd hoe het werkt. Het is heel simpel. Kies een boek of puzzel en schrijf je naam op de lijst die aan de zijkant van de kast hangt. De meeste mensen kiezen één of twee dingen. Als je klaar bent met de puzzel of je boek is uit breng je het terug. Het maakt ons niet zoveel uit hoelang dat duurt, hoor. Niet dat het binnen een paar dagen terug moet zijn." 

Zwaaien

Volgens Lidy zijn er heel veel enthousiaste reacties binnen gekomen. "Heel veel mensen vinden het leuk. Ik krijg op Facebook leuke reacties. Ook zwaaien mensen even als ze iets uit komen zoeken. Erg leuk om te zien. Hopelijk worden veel mensen blij van onze boeken en puzzels!", besluit ze. 

De bibliotheek van Lidy is te vinden aan de Irenestraat 34 in Oud Gastel 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>