39e Hoevense Polderloop hoopt op meer jeugd.
39e Hoevense Polderloop hoopt op meer jeugd. Foto: Brigit Antens

Bestuur zet schouders onder Hoevense Polderloop

Sport en vereniging

HOEVEN - Het, nieuwe, bestuur van de Hoevense Polderloop is gestart met de voorbereidingen voor de 39e editie.  Nu de Nederlandse regering heeft laten weten tot 28 april de Corona maatregelen te handhaven, vertrouwt het nieuwe vijftal erop dat dinsdag 18 augustus wel door kan gaan. “En mocht dat niet lukken, dan zijn we in ieder geval op tijd voor 2021”, vertelt een optimistische voorzitter Arnold Augustijn.

Afgelopen dinsdag vond de eerste vergadering plaats in de nieuwe samenstelling van het bestuur.
Gezien de RIVM richtlijnen was beeldbellen de gekozen vorm. Het was een bijzondere start voor de twee nieuwkomers Natasja van Kaam en Tom Vaane.

Beiden hebben veel bestuurs- en organisatie ervaring, maar een digitale vergadering stond nog niet op hun CV. “Wel even wennen”.

Meer jeugd bij de 39e Polderloop
Met de komst van het tweetal is niet alleen de gemiddelde leeftijd van het Polderloopbestuur wat gedaald, ook de doelstellingen zijn iets aangepast.

“We zijn blij dat al bijna 40 jaar zulke grote groepen lopers op de derde dinsdag van augustus de weg naar Hoeven weten te vinden, maar vooral jeugdige lopers zouden we graag iets meer willen aantrekken.”

Komende weken overleg

De komende weken gaat het bestuur in overleg met scholen en verenigingen kijken hoe ze de Kids Run meer onder de aandacht kunnen brengen.

De 39e editie vindt dit jaar plaats op
dinsdagavond 18 augustus en start zoals gebruikelijk om 19.30 uur.

Informatie

Voor meer informatie: www.hoevensepolderloop.nl[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief