Luc Otten tijdens de online repetitie van het opleidingsorkest van de Oudenbossche Harmonie.
Luc Otten tijdens de online repetitie van het opleidingsorkest van de Oudenbossche Harmonie. Foto: Mariska Otten

Leerlingen Oudenbossche Harmonie gaan ondanks coronavirus gewoon door

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Muziek maken, dat is wat de leerlingen van de Oudenbossche Harmonie het liefst doen. Iedere donderdagavond komen zij enthousiast bij elkaar om hun partijen in te studeren onder leiding van hun dirigent Rogier de Pijper. Helaas blijkt het coronavirus een harde noot te kraken waardoor de wekelijkse repetitie niet meer kan plaatsvinden.

Rogier bedacht een manier om de repetitie in een andere vorm toch door te kunnen laten gaan. Hij verdeelde het orkest in vier groepen, iedereen installeerde ZOOM en na een korte proefsessie was op 2 april de eerste online repetitie een feit. Natuurlijk was het even wennen: “Ik hoor je niet”, “Zie je mij wel”, “Hallo hallo….”

De dirigent en je medemuzikanten zien en horen op je laptop of tablet is natuurlijk net even anders dan in de gebruikelijke repetitieruimte. “Oortjes in, potlood in de aanslag, instrument in de hand en met een schuin oog kijken op de laptop, daar gaan we dan.”

Naast de online repetitie worden ook de meeste muzieklessen op deze enthousiaste en creatieve manier door onze docenten gegeven.

Mooi om in deze, toch bijzondere tijd te zien dat onze leerlingen door muziek met elkaar verbonden blijven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief