Afbeelding
Foto: Gemeente Halderberge

Een unieke verjaardag voor honderdjarige To Kouters

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - Tijdens deze coronacrisis worden verjaardagen maar heel bescheiden gevierd, maar de verjaardag van mevrouw To Kouters uit Oudenbosch ging niet onopgemerkt voorbij. Terecht, want ze werd maar liefst 100 jaar. Haar familie en de medewerkers van De Zellebergen maakten er een waar feestje van en zo werd het ondanks de maatregelen een verjaardag om nooit te vergeten...

Mevrouw To Kouters werd woensdag 8 april 100 jaar. Haar kinderen, aanhang en een aantal kleinkinderen kwamen die middag samen om naar haar te zwaaien. Eerst voor het raam op de begane grond. Een emotioneel moment. Later zwaaiden ze naar elkaar vanuit de tuin richting het balkon op de eerste verdieping.

Ook de medewerkers van de Zellebergen hebben tijd en aandacht gestoken in de voorbereidingen. Zo maakten zij een mooi spandoek dat werd opgehangen aan het balkon van de eeuweling. Ook was er een vlaggenlijn met 100 erop. De familie was ook creatief geweest en maakte een hartverwarmende spandoek.

Natuurlijk was ook de burgemeester van de partij. Burgemeester Heleen van Rijnbach - De Groot sprak de jarige toe en daarna was het tijd voor muziek. De kinderen en (achter)kleinkinderen hadden een liedje gemaakt, speciaal voor hun moeder, oma en overgrootoma. Er werd geproost en de cadeautjes, bloemen en taart werden door de verzorging naar haar kamer gebracht. En zo werd het een emotionele, maar feestelijke dag. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief