De Loeders verdienden veel punten met de opdracht: maak je eigen filmposter.
De Loeders verdienden veel punten met de opdracht: maak je eigen filmposter.

Geslaagde online Hoevense Stay@home2020 dorpsquiz

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN – Wat begon als een leuk ideetje, is uitgelopen op een daverend succes. Debby Santbergen en Patricia van der Sloot van de plusscouts van Scouting Maria Goretti Hoeven wilden vrijdagavond een digitale quiz houden, zodat een aantal Hoevenaren toch een soort van weekendgevoel én saamhorigheidsgevoel zouden hebben. En daar werd enthousiast op gereageerd. Bijna 200 Hoevenaren verdeeld over 23 teams streden op afstand van 21.00 uur tot 01.00 uur om de eer. Na heel wat uren aan nakijkwerk, konden Patricia en Debby de winnaar bekend maken. De Loeders gingen er met de eerste prijs vandoor.

Door alle maatregelen rondom het coronavirus is het zomaar rustig op het scoutinghonk. De fysieke clubs kunnen niet doorgaan. Maar scouting Maria Goretti Hoeven laat zich hierdoor niet uit het veld slaan en organiseert daarom digitale clubs. Er is genoeg aanbod en de activiteiten maken ze ook toegankelijk voor niet leden. "Daar ligt ook de kracht en het talent van scouting, bij het maken van de spelactiviteiten. Bij scouting Hoeven kijken we breder dan de eigen club. Wij kijken waar we maatschappelijke meerwaarde kunnen creëren. Het is mooi dat scouting iets kan betekenen voor de maatschappij in deze periode", vertelt Patricia uit.

Voorpret

Zo is een paar weken terug het idee ontstaan om niet alleen iets voor de kinderen te doen, maar voor iedereen in Hoeven. Debby Santbergen en Patricia van der Sloot van de plusscouts van Scouting Hoeven werkten dit idee in een raptempo uit in een grote Stay@home2020 Hoevense dorpsquiz en hadden zodoende al veel voorpret. "Al snel liep het storm met inschrijvingen voor deze quiz. In totaal schreven zich 23 teams in met gemiddeld 8 personen per team. En een hele hoop achterban", vertelt ze.

Doe-opdrachten

Vrijdagavond 3 april was het dan tijd voor de online Stay@Home Hoevense dorpsquiz, waarin de teams online gingen strijden om de winst. Een zeer gevarieerde quiz, en avondvullend programma, met vragen in zes verschillende categorieën. Daarnaast waren er ook hilarische doe-opdrachten waar flink wat bonuspunten mee te verdienen waren. De bedoeling was dat iedereen thuis bleef. Met behulp van diverse online kanalen stonden de teams in verbinding met elkaar en konden ze toch overleggen. De verschillende rondes werden in een QuizApp doorgestuurd en via de mail verspreid. Alle antwoorden werden op het einde van de avond naar de plusscouts gemaild. En de doe-opdrachten werden of gedeeld in de QuizApp of gemaild. Iedereen heeft zijn best gedaan om er een leuke avond van te maken en de opdrachten zo goed mogelijk te doen.

De Loeders

Een dag later, na een hele hoop nakijkwerk, werd de uitslag bekendgemaakt in de QuizApp. "Er is dapper gestreden. Het was veel, het was moeilijk, maar het was vooral leuk! Het team De Loeders gingen er met 294 punten vandoor met de eeuwige roem en het mooie, door de organisatie gesigneerde, jubileumboek van scouting Hoeven", aldus Debby en Patricia.

Vervolg

Het was een groot succes waarbij het de plusscouts van Scouting Hoeven gelukt is om een groot deel van Hoeven te vermaken en te zorgen voor gezelligheid. "Zeker in deze tijd waarin veel dingen gebeuren die minder leuk zijn, vinden we dit bij scouting Hoeven enorm belangrijk. We moeten deze periode toch met zijn allen door zien te komen. Het smaakt in ieder geval naar meer en scouting Hoeven is van plan om nog vaker zoiets te organiseren. Wellicht in samenwerking met het winnende team", besluit Patricia. 

Debby (links) en Patricia organiseerden de quiz. ARCHIEFFOTO


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief