De brandweer heeft beide branden geblust.
De brandweer heeft beide branden geblust. Foto: Christian Traets

Ook bij twee zendmasten in Oudenbosch brand: politie doet onderzoek

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

OUDENBOSCH - In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben er branden gewoed bij twee zendmasten in Oudenbosch. Er wordt nog onderzocht hoe de branden zijn ontstaan. Eerder deze week stonden er op andere plekken in Noord-Brabant ook al zendmasten in brand. 

Rond 02.40 uur werd er een brand gemeld aan de Bosschendijk in Oudenbosch. Het bleek te gaan om een brand bij een zendmast naast het voormalig politiebureau. De brandweer kwam met een blusvoertuig ter plaatse om de brand te blussen. 

Een half uur later werd er een tweede brand gemeld. Dit keer stond er een zendmast aan de Pagnevaartweg in brand. Daar werd naast een blusvoertuig ook een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden. De politie onderzoekt nog hoe de branden zijn ontstaan. Mogelijk is er opzet in het spel. 

Tekst gaat verder na Tweet.

Radio Ons West Brabant

Vanwege de branden in de zendmasten is de radio van Ons West Brabant uit de lucht. Dit kan nog weken duren. De radio- en televisieuitzendingen van OWB worden online en via de TV-zenders van KPN en Ziggo voortgezet. 

Brand in zendmasten

De branden in de zendmasten in Oudenbosch zijn niet de enige in Brabant. Eerder deze week werden er ook al zendmasten in Nuenen en Liessel in brand gezet. Ook brak er vanochtend vroeg in Veldhoven brand uit bij twee zendmasten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief