Afbeelding
Foto: Samenstichting Stampersgat

Samenstichting Stampersgat baalt van bijplaatsingen

Door: Vera de Geus

STAMPERSGAT - Samenstichting Stampersgat is niet blij met inwoners die hun plastic afval niet in de container aan de Havenstraat gooien maar ernaast zetten. Dat de bak wellicht vol is, is wat het bestuur geen excuus. "Als de bak vol is, neem je je plastic mee terug naar huis, maak je een melding bij Saver of de gemeente Halderberge of je zet je afval aan straat op de dag dat het plastic afval wordt opgehaald, zegt men. Het bestuur waarschuwt voor boetes en vraagt mensen het netjes te houden.

De Samenstichting Stampersgat vraagt in pittige termen of mensen uit het dorp zich aan de regels willen houden. "We plaatsen eerder ook al een foto van dezelfde plastic-afvalbak in de Havenstraat bij Dorpshuis De Steiger. Toch lijken veel mensen dit niet te snappen of er gewoon schijt aan te hebben! Daarom nóg maar een keer", zo begint de post op Facebook. "Als de bak vol is, neem je je plastic mee terug naar huis, maak je een melding bij Saver of de gGemeente Halderberge door middel van bijvoorbeeld de BuitenBeter-app.  En dan je zet je afval op een ophaaldag aan straat zodat het zelfs bij je thuis opgehaald wordt!"

Het bestuur waarschuwt verder dat er stevige boets op dit soort gedrag staan: "Weet dat het bijplaatsen van afval enorm veel zwerfafval veroorzaakt én strafbaar is à 95 euro! En... harde kunststoffen/speelgoed/gebruiksvoorwerpen mogen er niet in of bij", besluit de Samenstichting doelend op de gieter en koffer die bij de container gezet zijn.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief