Scouting Hoeven was ook betrokken bij de Dodenherdenking.
Scouting Hoeven was ook betrokken bij de Dodenherdenking. (Foto: )

Scouting Maria Goretti Hoeven start haar activiteiten weer op

HOEVEN - Veel Scoutinggroepen starten hun fysieke bijeenkomsten weer op. Dit als gevolg van de versoepelde maatregelen van de overheid ten opzichte van sportverenigingen. Samen met andere organisaties riep Scouting Nederland burgemeesters door heel Nederland op om jeugd- en jongerenwerk ook weer mogelijk te maken. Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging en verbinding. Scouting Maria Goretti Hoeven is daarom blij dat ze haar activiteiten weer kan opstarten.


"Naast sportverenigingen leveren Scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten sporten en bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitensport, spel en bewegen is de kern van het Scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert Scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden", zo laat het bestuur weten.

Online opkomsten

Vanwege het coronavirus zijn alle opkomsten op Jack’s Honk, het gebouw van Scouting Hoeven, vanaf 10 maart t/m 7 mei afgelast. "Scouting Hoeven heeft absoluut niet stilgestaan in deze periode. De leiding is druk bezig geweest om leuke en creatieve opdrachten voor de leden te verzinnen voor thuis. Daar ligt ook de kracht en het talent van scouting, in creativiteit bij het maken van de spelactiviteiten. Dit bood een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moest worden. De jeugdleden – die ook niet naar school konden – kregen zo iets leuks te doen voor thuis, waarbij vaak het hele gezin kon meedoen aan de opdrachten. Zo hoefden de scouts toch niet helemaal Scouting te missen. Een aantal programma’s zijn ook online gedeeld, zodat ook niet-leden mee konden doen. De leden hebben een speciale Stay@home badge voor op het uniform ontvangen als een herinnering om later terug te kijken op deze bijzondere periode en om de waardering naar de inzet van de leiding en de leden te tonen", zo vertelt Patricia Van der Sloot - Van Kuijk.

Plezier en samen zijn

"Scouts reageren enthousiast op de start van de offline bijeenkomsten. Thuis kan je niet met zo’n grote groep kinderen fysiek spelletjes doen en daarom zijn ze super blij dat ze weer naar de Scouting mogen komen. In eerste instantie mochten alleen de Bevers (leeftijd 5-7 jaar) en Welpen (leeftijd 7-11 jaar) starten, omdat er voor deze leeftijdsgroepen geen afstandsbeperkingen onderling gelden. Ondertussen is er ook toestemming om op te starten met de Scouts (leeftijd 11-15 jaar) en de Explorers (leeftijd 15-18 jaar), natuurlijk onder bepaalde voorwaarden", zo legt ze uit.

Strenge richtlijnen

Uiteraard houdt Scouting Hoeven zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid, het RIVM, Scouting Nederland en gemeente Halderberge. Dit betekent onder andere dat drukte vermeden moet worden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de twaalf ook anderhalve meter afstand houden van elkaar. "Ook het ophalen en brengen van de leden naar het scoutinggebouw gaat anders dan normaal. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar Scouting Hoeven heeft een aantal creatieve programma’s bedacht om hier om een goede manier mee om te kunnen gaan", vertelt Patricia.

Offline clubs

De eerste fysieke opkomsten zijn ondertussen alweer geweest. "Donderdag hebben de Welpen jongens een Crazy22 spel gedaan, waarbij ze verschillende opdrachten in Hoeven hebben gedaan. Ook de Bevers zijn weer gestart. Ze hebben van Steven Stroom geleerd wat noord, oost, zuid en west is en hoe ze met een kompas een tocht kunnen lopen. Het was erg fijn om elkaar weer te zien en het scoutingspel te spelen", besluit ze. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>