Afbeelding

Corona Drive-in prikpost in Oud Gastel

Door: Vera de Geus Algemeen

OUD GASTEL - Denk jij dat je Corona hebt of wil je weten of je het hebt gehad? Da kun je woensdagochtend terecht bij de  Drive-in prikpost aan de Vaccaweg 2 in Oud Gastel. Binnen 15 minuten laat de COVID-19 test zien of je besmet bent of antistoffen hebt aangemaakt.

"Het doel van deze test is kijken of je antistoffen hebt aangemaakt. Is de IgG uitslag positief heb je hoogstwaarschijnlijk Corona gehad en ben je hierdoor (verwacht men) immuun voor een nieuwe coronabesmetting. Als je weet dat je Corona hebt gehad, is het eenvoudiger om je leven weer op te pakken en naar buiten te treden", aldus Team Corona Preventief.

Woensdagochtend tussen 7.30 en 12.30 uur kunnen mensen zich laten testen. Je kunt er echter niet zomaar heen rijden, aanmelden is noodzakelijk om alles in goede banen te leiden. Dat kan via www.coronapreventief.nl Zonder een aanmelding en een bevestiging , is het niet mogelijk om getest te worden en kunt u het Drive-in terrein niet betreden. "Vraag de test aan, minimaal 12-18 dagen na de eerste verschijnselen van de Coronasymptomen, want IgG en soms zelfs IgM antilichamen kunnen pas 14-28 dagen na de eerste ziekteverschijnselen gevormd worden", zo besluit men. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief