Foto: Daniëlle Laros-Boere

Zo'n twintig mensen door Drive-in prikpost in Oud Gastel

OUD GASTEL - Ongeveer twintig mensen hebben zich vanmorgen laten testen bij de Corona Drive-in prikpost in Oud Gastel. Dat blijkt uit navraag bij Team Corona Preventief die de testen uitvoerden. Bezoekers kregen een certificaat met daarop de uitslag.


"Het doel van deze test is kijken of je antistoffen hebt aangemaakt. Is de IgG uitslag positief heb je hoogstwaarschijnlijk Corona gehad en ben je hierdoor (verwacht men) immuun voor een nieuwe coronabesmetting. Als je weet dat je Corona hebt gehad, is het eenvoudiger om je leven weer op te pakken en naar buiten te treden", aldus Team Corona Preventief.

Woensdagochtend tussen 7.30 en 12.30 uur konden mensen zich laten testen. "Op een testdag, dus op een hele dag, doen we ongeveer veertig testen. We vinden het namelijk ook belangrijk om de mensen persoonlijke aandacht te geven", zo laat een woordvoerder weten. "Op een ochtend zoals in Oud Gastel is dat dus zo'n twintig. De precieze aantallen kunnen we momenteel niet geven."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>