Foto: Conny van Caam

Jack Verlaar: 'Rood Wit werkte mee waardoor ik ja kon zeggen tegen Devo'

BOSSCHENHOOFD - De 48-jarige Jack Verlaar uit Rucphen wordt de nieuwe trainer van VV Devo in Bosschenhoofd en neemt daarmee afscheid van Rood Wit in Sint-Willebrord. Hij had al getekend voor verlenging, maar besloot na goed overleg toch naar Devo te gaan.


Verlaar is begonnen met voetballen bij Rood Wit waar hij de hele jeugdopleiding heeft doorlopen. Na drie seizoenen bij de senioren, ging hij voor elf jaar naar SV Sprundel. 4,5 jaar lang was hij daarna trainer bij SV Sprundel.

Telefoontje

Vorig jaar was hij trainer van Rood Wit 2. Recent kreeg Verlaar een telefoontje van het bestuur van VV Devo of hij eventueel beschikbaar was. "Ik heb hierop contact opgenomen met Rood Wit aangezien ik al een verlenging van mijn contract was overeen gekomen, maar waarbij ik al had aangegeven dat mocht er een standaardteam aankloppen dat dit eventueel bespreekbaar zou zijn. Rood Wit was bereid zijn medewerking te verlenen waardoor ik mijn ja-woord aan Devo kon geven", zo vertelt Verlaas desgevraagd.

Corona

Verlaar heeft zin om aan de slag te gaan op de velden van VV Devo. "In mijn ogen is Devo een stabiele club die eigenlijk in de 4e klasse thuishoort", zegt hij. "Daar ga ik dan ook voor. Ze deden het afgelopen seizoen natuurlijk goed totdat het Coronavirus roet in het eten gooide."

De inwoner van Rucphen wil naast sportieve prestaties ook zorgen voor een goede sfeer in het team dat hij gaan trainen. "De meeste spelers ken ik enkel van naam dus de komende tijd zal ik besteden om deze spelers wat beter te leren kennen. Als trainer zou ik mezelf omschrijven als sociaal en betrokken", zo besluit Verlaar die uitkijkt naar het nieuwe seizoen.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>