Foto: Peter Houtepen

Inwoners Halderberge ontvangen twee nieuwe Saverpassen

HALDERBERGE - In de periode tussen 18 mei en 22 juni ontvangen alle huishoudens in de gemeente Halderberge twee nieuwe Saverpassen in de brievenbus. De passen worden in fases verstuurd; niet iedereen ontvangt de passen dus tegelijk.


De nieuwe passen kunnen direct in gebruik genomen worden. De oude Saverpas blijft nog zeven dagen actief na ontvangst van de nieuwe passen en wordt daarna geblokkeerd. De oude pas kan in het restafval, want deze bestaat niet alleen uit plastic.

Volgens de gemeente is het handig om meerdere passen te hebben. Ze kunnen zo op meerdere plekken bewaard worden, bijvoorbeeld  één in de auto en één in de portemonnee. Bij steeds meer zaken is de Saverpas nodig, zoals bij het grondstoffencentrum en bij ondergrondse containers. 

Nummer

Met het nummer van de Saverpas, de postcode en het huisnummer is als inwoner op www.saver.nl te zien hoe vaak de grijze restafvalcontainer is geleegd of hoe vaak afval aangeboden is bij een ondergrondse restafvalcontainer. 

De nieuwe Saverpassen zijn steviger en gaan hierdoor langer mee. In de nieuwe passen zit een chip. Het is daarom belangrijk geen gaten in de passen te maken of deze bij te knippen om ze ergens aan te kunnen bevestigen. De passen zullen daardoor namelijk niet meer werken. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>