VDG wil starterslening onder andere voorwaarden
starterslening-medium
starterslening-medium (Foto: )

VDG wil starterslening onder andere voorwaarden

HALDERBERGE - Gert Logt van Voor de Gemeenschap (VDG) wil dat het Halderbergse college kijkt naar de voorwaarden van een starterslening. Wat het college betreft kan hier wellicht een einde aan gemaakt worden, omdat er minimaal gebruik van wordt gemaakt. Volgens Logt komt dit niet door de lage hypotheekrente, maar omdat starters een huis van maximaal twee ton kunnen kopen.


DOOR VERA DE GEUS

Ten jaar geleden besloot de gemeente Halderberge de Starterslening in het leven te roepen om ervoor te zorgen dat jonge kopers op de woningmarkt binnen de gemeentegrenzen te houden en hen in de crisistijd een extra zetje in de rug te geven. De starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van een koopwoning en het bedrag dat de starters maximaal kan lenen. In 2019 zijn vier Startersleningen verstrekt. Dat is een stuk minder dan voorgaande jaren. Volgens het college zou dat wellicht komen door de veranderde woningmarkt en de lagere rente.

Aanpassing

Als het aan Logt ligt, komt er geen streep door de Starterslening, maar worden er andere voorwaarden aan gehangen. "In Halderberge hebben we een regeling dat bij een woning voor maximaal 200.000 maximaal voor 20.000 euro een starterslening wordt verstrekt. Waar is nu nog een woning te koop van twee ton? Roosendaal verstrekt startersleningen voor woningen van maximaal 250.000 euro met een starterslening van maximaal 40.000 euro n daar wordt flink van deze regeling gebruik gemaakt", stelt Logt die wil weten of deze optie in Halderberge is onderzocht. "Uiteraard naast voldoende betaalbare woningbouw voor starters."

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>