Hoevense Polderlopers 2019.
Hoevense Polderlopers 2019. Foto: Brigit Antens

Hoevense Polderloop overweegtalternatieven voor loop en quiz

Sport en vereniging

HOEVEN - Het bestuur van de Hoevense Polderloop is gestart met een onderzoek naar de mogelijkheden om de Loop van 18 augustus 2020 op een alternatieve manier te laten plaatsvinden. Ook voor de Quiz van 18 september worden andere opties bestudeerd.

Woordvoerder Arnold Augustijn benadrukt dat de richtlijnen van de RIVM daarbij leidend zijn. “Maar ook willen we natuurlijk andere evenementen in september niet in de weg gaan zitten.”

Technische mogelijkheden

Afgelopen dinsdag tijdens de beeldbellen vergadering van het Polderloop Bestuur kwamen de leden tot de conclusie dat volledig doorschuiven naar 2021 wel een erg groot gat zou veroorzaken. “We zijn door verschillende lopers en loopsters benaderd om toch in ieder geval de alternatieve mogelijkheden te gaan bekijken.” Voor het organiseren van een reguliere wedstrijd is vooral het afstand houden een belangrijk obstakel. “We zoeken het dus vooral in een alternatief dat door moderne technologie zou kunnen worden gefaciliteerd, een digitale optie.”

Goede doelen

Voor de Quiz die traditioneel precies een maand later wordt georganiseerd wordt ook een alternatief gezocht. “We willen vooral onze goede doelen niet in de kou laten staan. Juist nu hebben zij extra ondersteuning nodig, zowel regionaal als internationaal. “De Hoevense Polderloop ondersteunt de RopaRun en Run4Kids en wil beide projecten ook in 2020 een financiële bijdrage geven. “Maar dan moeten we wel zorgen dat er daadwerkelijk een Quiz plaatsvindt, die bijvoorbeeld live wordt uitgezonden.” De volgende Polderloop vergadering is op dinsdag 2 juni. Voor suggesties en vragen: www.hoevensepolderloop.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief