ARCHIEFFOTO
ARCHIEFFOTO

Halderbergse Lions steunen voedselvoorziening

HALDERBERGE - De Halderbergse Lions zijn de afgelopen weken achter de schermen actief geweest met het ondersteunen van projecten waarbij mensen werden geholpen die door corona in de voedselproblemen dreigden te raken. Het ging daarbij om een ondersteuning van de lokale voedselbank, maar ook om een project in Mozambique. “Want als Lions proberen we niet alleen in onze eigen omgeving steun te beiden, we kijken ook internationaal, over de grens, als Lions International.” legt Lions Halderberge President Jos Steegmans uit.


Het eerste verzoek om ondersteuning kwam vanuit de Voedselbank Halderberge. Die kwamen door de toch wel onverwachte consequenties van de ‘intelligente lockdown' in de problemen met het aanleveren van voldoende spullen. “Aan de ene kant waren er meer mensen die zich meldden, aan de andere kant verminderde het aanbod. De voedselbank heeft ons toen om een bijdrage van 1000 Euro gevraagd, die we als Lions Club onmiddellijk hebben toegezegd.”

Mozambique
Het tweede project betrof een aanvraag vanuit Mozambique. “Via een van onze Lions leden wordt daar al jarenlang onderwijsondersteuning gegeven, lessen Engels via de English for Kids Foundation.” De contacten gaan via digitale kanalen als What’s App en daarnaast is er ondersteuning met boeken afgeleverd door Hoevenaar Jos Blaauwhof, bestuurslid EFKF. “Nu was er echter vanwege Covid 19 ook een acute voedselvraag, waar de Lions Halderberge met een bijdrage van €250 een prima steun in de rug hebben kunnen geven.”

De komende weken willen nog actiever worden om de problemen die het corona virus met zich mee brengt te helpen verlichten. “We hebben verschillende plannen om op een actieve manier fondsen te verwerven, dus als er concrete steunvragen zijn, kan er altijd bij ons aangeklopt worden via halderberge@lions.nl.“ 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>