Een buiten training.
Een buiten training. Foto: Sandra Ermen

Freerunning Cobra’s sporten buiten

Sport en vereniging

HOEVEN - Zoals vele sportverenigingen mochten ook wij geen gebruik meer maken van de sportzalen. In overleg met de gemeente Roosendaal en de gemeente Halderberge zijn wij overeengekomen dat wij gebruik mogen maken van de bossen. Wij trainen binnen gemeente Roosendaal in het bos bij het T-huis en binnen gemeente Halderberge in het Trimbos in Hoeven.

Het vroeg wel enkele aanpassingen want de obstakels die wij normaal in de zaal gebruiken zoals wandrek, kast, bokken, trampolines, springplank en matten zijn er niet in het bos. Maar het bos biedt andere uitdagingen zoals de bomen, losse boomstammen, speeltoestellen en de trimbanen.

Bewegen
Wij hebben nu 2 maal per gemeente in het bos training gegeven en dit gaat goed. Wat voor ons vooral voorop staat is dat de leden weer bewegen en zij elkaar weer ontmoeten. Het enthousiasme is groot. Na weken niets gedaan te hebben is het fantastisch om alle leden en trainers weer in actie te zien. Het groepsgevoel is er meteen. En daar doen we het voor. Zeker zijn er beperkingen in het bos en mogen de trainers de leden nog niet helpen met hun backflips, frontflips e.d. We hopen daarom dat we binnen niet al te lange tijd weer gebruik mogen maken van de zalen. Maar dit zullen we zeker afwisselen met trainen in de buitenlucht. In de gemeente Roosendaal is het in de toekomst goed mogelijk om buiten freerunning aan te bieden. Daar komt binnen het Urban Sportpark Stadsoevers een freerunning area. Wij hebben als vereniging onze wensen kenbaar mogen maken en 010 Trickz heeft dit meegenomen in hun ontwerp. Wij kijken erg uit naar de opening want dit maakt freerunning aanbieden in de buitenlucht natuurlijk helemaal goed mogelijk. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief