Foto:

Wellicht tóch musical voor groepen 8 in Halderberge

HALDERBERGE - De eigenaren van Indoor Halderberge (sporthallen de Parrestee in Hoeven en de Beuk in Oudenbosch) en ’t Veerhuis (Oud Gastel) slaan de handen ineen om alle basisscholen in Halderberge de mogelijkheid te bieden de musicals van groep 8 leerlingen met publiek op te voeren. De sporthallen worden gratis aangeboden aan alle basisscholen in Halderberge.


Door de coronacrisis en bijbehorende maatregelen leek het erop dat voor de basisscholen in Halderberge het belangrijkste evenement voor haar groep 8 leerlingen in duigen zou vallen. Dankert Geene, eigenaar van 2 van de 3 sporthallen in Halderberge heeft zelf een dochter in groep 8 zitten en zag haar teleurstelling en verdriet. “Niet alleen mijn dochter en wij als ouders worden geraakt door deze maatregelen, maar het gaat hier over vele honderden kinderen en hun ouders in onze gemeente.”, aldus Dankert Geene.

“Toen Dankert mij belde of ik ook mijn zaal ter beschikking wilde stellen, twijfelde ik geen moment. Net als Dankert willen ook wij ons steentje bijdragen aan een goed afscheid voor alle groep 8 leerlingen uit Halderberge, want wie herinnert zich zijn/haar eigen musical nu niet”, aldus Kevin van Vlimmeren van ‘t Veerhuis.

Beide sporthallen bieden haar zalen gratis aan. Vanaf 1 juli mogen er 100 personen naar binnen, de 1,5 meter regel kan in de grote sporthallen makkelijk worden gegarandeerd. “Dit is ook precies de reden waarom wij dit aanbieden”, aldus Dankert Geene. De exploitatie van sporthallen is door de coronacrisis volledig stilgevallen. Beide eigenaren denken ook aan andere lokale getroffen ondernemers en zouden graag zien dat zaken zoals inrichting en licht en geluid lokaal worden betrokken, zodat deze ondernemers ook niet worden vergeten.

Wethouder Thomas Melisse (onderwijs) is blij verrast met deze samenwerking. “Zo’n initiatief kan ik alleen maar toejuichen en indien scholen organisatorisch en/of financiële hulp nodig hebben, dan kijken wij als gemeente zeker naar de mogelijkheden. Het is mooi dat deze ondernemers dit voor alle basisscholen in onze gemeente mogelijk maken”, aldus Thomas Melisse.

Op de vraag dat de zalen echt gratis worden aangeboden zijn beide heren zeer stellig: “Ja zeker, en doordat zaken als inrichting, licht en geluid, etc. door meerdere basisscholen kan worden gebruikt zullen de overige kosten ook wel meevallen. Mocht er dan nog budget overblijven, dan hopen we op een kleine vrijwillige onkostenvergoeding, maar dit is niet de insteek”. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>